Koolhydraatarme aardbeien ijsjes met citroen.

Koolhydraatarme aardbeienijsjes

Met dit warme weer is niets lekkerder dan een fris waterijsje. Koolhydraatarm ijsjes kun je helaas (nog) niet kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Er zit dus niets anders op dan het maken van je eigen koolhydraatarme ijsjes. Gelukkig hebben wij genoeg koolhydraatarme ijs recepten op onze website. Gisteren heb ik een nieuw ijs recept gemaakt. Ik had nog wat kokosmelk en verse aardbeien over in de koelkast en hier heb ik heerlijke koolhydraatarme aardbeienijsjes van gemaakt. Het enige wat je nodig hebt om deze ijsjes te maken is een blender en ijsvormpjes, geen ingewikkelde apparatuur dus.

Variatietip:
Je kunt deze aardbeienijsjes maken met verschillende soorten fruit. Om dit te doen vervang je dezelfde hoeveelheid aardbeien (150 gram) met je favoriete koolhydraatarme fruit. Bekijk ons lijstje met koolhydraatarm fruit om een keuze te maken! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme aardbeien ijsjes met citroen.

Koolhydraatarme aardbeienijsjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 480
  • Totale tijd: 8 hours
  • Porties: 4-6 ijsjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snack

Ingrediënten

Schaal
  • 400 ml volvette kokosmelk
  • 150 gr aardbeien
  • citroensap van een 1/2 citroen
  • 30 gr erythritol

Bereidingswijze

  1. Zet het blikje volvette kokosmelk minimaal 3 uur in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht. Lepel vervolgens de kokoscrème uit het blik in een blender en laat het vocht achter in het blik.
  2. Voeg vervolgens ook de aardbeien, citroensap en erythritol toe aan de blender en zet de blender aan totdat alles goed is gemengd.
  3. Verdeel het ijsmengsel over 4-6 ijsvormpjes en plaats de ijsvormpjes een uur in de vriezer. Doe na een uur voorzichtig de ijsstokjes in de vormpjes. Doe de vormpjes terug in de vriezer. Na circa. 6 tot 8 uur zijn de ijsjes klaar. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 ijsje
  • Calorieën: 137
  • Vetten: 13,8
  • Koolhydraten: 2,8
  • Eiwitten: 0,4

9 Reacties

  1. Heerlijk, maak ze voor de 2e keer…..






    Reageer
  2. Hoi,
    Ik ga de ijsjes zo maken. Heb je nog een idee wat te doen met het overgebleven kokoswater? Is dat gewoon te drinken of in te vriezen in blokjes, zodat je het kunt gebruiken in glas water? Zo zonder om het (biologische) water weg te gooien, maar ik heb weinig ideeën!

    Reageer
    • Hi Sandra,

      Je kunt kokoswater gewoon opdrinken! Ook een goed idee om er ijsklontjes van te maken, deze kun je dan toevoegen aan bijvoorbeeld een smoothie.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  3. Is dit verplicht om erin te doen? Heeft het ook nog een functie of alleen voor extra zoete smaak. Puur aardbei is ook zoet van smaak… Ik gebruik liever géén zoetstoffen, juist vanwege diabetes type 2.
    Zou hier graag een weder reactie op willen.. 😉

    Reageer
    • Hi Heidi,

      Je kunt de ijsjes ook zonder zoetstof maken. Ik heb het alleen toegevoegd voor een zoetere smaak. Veel succes en geniet ervan :).

      Gr,

      Quint

      Reageer
  4. Héérlijk, ik heb zitten smullen!

    Echt een aanrader!

    Reageer
  5. Miranda Schot

    Wat een super lekker ijs !! Ik heb de 2e keer aardbeien én frambozen gebruikt, ook super lekker.
    Dank. Zeker een aanrader

    Reageer
  6. Dit is echt fantastisch, een van de dingen waar ik gek op ben. IJsjes en aardbeien.
    Had verwacht dat de kokos zwaar zou overheersen maar dat is gelukkig niet het geval.
    Aanrader!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*