Aardbeienvlaai met banketbakkersroom.

Koolhydraatarme aardbeienvlaai

Het is zondag en dat betekent dat het weer tijd is voor een lekker bakrecept! Dit keer hebben wij een heerlijke koolhydraatarme aardbeienvlaai gemaakt. Deze romige vlaai is misschien nog wel lekkerder dan de witte chocolade cheesecake die wij vorige week met jullie hebben gedeeld. De combinatie van banketbakkersroom, slagroom en frisse aardbeien is onweerstaanbaar! Daarbij is de vlaai ook super simpel om te maken. Je hebt slechts een paar basisingrediënten nodig en de bereidingswijze is niet ingewikkeld. Kortom een heerlijke koolhydraatarme taart die je gemakkelijk zelf kunt maken.

Koolhydraatarme aardbeienvlaai maken
Deze heerlijke aardbeienvlaai bestaat uit drie laagjes: de bodem, vulling en topping. De bodem hebben wij gemaakt van amandelmeel en kokosmeel. De vulling bestaat uit banketbakkersroom en slagroom. De banketbakkersroom hebben we op traditionele wijze bereid met ei en room. Normaliter voeg je een beetje maizena toe voor de versteviging van de room. Dit hebben wij vervangen door gelatine om het aantal koolhydraten zo laag mogelijk te houden. Ten slotte hebben we de taart gedecoreerd met frisse aardbeien. Door deze kleine aanpassingen is de vlaai glutenvrij en bevat een puntje slechts 4,3 gr koolhydraten. En dat zonder in te leveren op de smaak. Het verschil met een reguliere vlaai proef je nauwelijks terug!

Tips
De vlaai hebben wij gemaakt in een taartbodem van 25 cm. Wij hebben een speciale taartbodem gebruikt waarbij je de taart uit de vorm kunt drukken. Je kunt eventueel ook een springvorm gebruiken als je hier liever mee werkt.  De vlaai kun je na bereiding maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om de vlaai per portie in te vriezen als je het langer wilt bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart recepten.

Print
Aardbeienvlaai met banketbakkersroom.

Koolhydraatarme aardbeienvlaai

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 80
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 110
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Banketbakkersroom

Topping

  • 200 gr slagroom
  • 75 gr mascarpone
  • 40 gr erythritol
  • 1/2 tl vanille extract
  • 300 gr aardbeien
  • optioneel: munt
  • optioneel: amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de bodem. Meng vervolgens met de handen alles goed door elkaar tot een deegbal. Vet een taartvorm (25 cm) in met boter of bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Verdeel het deeg over de taartvorm en maak ook een opstaand randje. Bak de bodem vervolgens 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, totdat hij goudbruin is gekleurd. Laat de bodem na het bakken volledig afkoelen.
  3. Maak ondertussen de banketbakkersroom door de eidooiers samen met een scheutje slagroom toe te voegen aan een kom. Klop de dooiers los en zet op zij. Verwarm vervolgens de resterende slagroom in een klein steelpannetje. Voeg als het warm is al roerend de gelatine, vanille en erythritol toe, totdat alles is opgelost.
  4. Voeg nu de eidooiers met room toe. Verwarm al roerend de inhoud van het pannetje, totdat de room is ingedikt. Zet het vuur uit en laat de banketbakkersroom afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de room vervolgens toe aan de afgekoelde bodem en zet dit ca. 1 uur in de koelkast.
  5. Maak ondertussen de slagroom topping door in een kom de slagroom, mascarpone, erythritol en vanille stijf te kloppen. Haal de taart uit de koelkast en gebruik een spatel om de topping over de taart te verdelen. Versier de taart met aardbeien en eventueel munt en amandelschaafsel. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 337
  • Vetten: 28,2
  • Koolhydraten: 4,3
  • Eiwitten: 6,8
Aardbeienvlaai met banketbakkersroom.

3 Reacties

  1. HI Quint,

    Ik ga deze taart vanmiddag maken. Kun je ipv gelatinepoeder ook gelatineblaadjes gebruiken?

    • Hi Charlotte,

      Je kunt de gelatine poeder vervangen door 1 blaadje. Veel succes!

      Gr,

      Quint

      • Dank je Quint,

        Hij is goed gelukt. Vond hem wel wat te zoet, ik doe er de volgende keer wat minder erythritol door.

        Dank je wel voor je heerlijke recepten. Heb er al vele mogen maken! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*