Heerlijke zelfgemaakte almond magnums met weinig koolhydraten.

Koolhydraatarme almond magnums

Een lekker koolhydraatarm nagerecht of snack, suikervrije almond magnums!

Op een warme Zomerse dag is niets lekkerder dan een ijsje. De voorkeur gaat dan natuurlijk uit naar magnum. Helaas zit er in een magnum uit de supermarkt veel suiker. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor. Een zelfgemaakte koolhydraatarme en suikervrije magnum met amandelstukjes! Een echte almond magnum dus! Let op: de ijsjes zijn suikervrij, maar wel hoog in calorieën. Het is dus niet de bedoeling dat je meer dan twee ijsjes op een dag eet. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats een reactie als je vragen hebt over het recepten.

Benodigdheden:
Steviala kristal
Suikervrije chocolade

Print

Koolhydraatarme almond magnums

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 180
  • Totale tijd : 3 hours 10 minutes
  • Porties: 6 magnums
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 50 gr pindakaas
  • 85 gr suikervrije melkchocolade
  • 1 vanillestokje
  • 15 gr Steviala Kristal
  • 60 ml amandelmelk
  • 20 gr amandelen, in stukjes gehakt

Bereidingswijze

  1. Pak een grote kom en klop hierin de slagroom met een elektrische mixer stijf. Voeg wanneer de slagroom bijna stijf is de Steviala kristal toe. Voeg dan de pindakaas en amandelmelk toe en roer dit voorzichtig door de slagroom.
  2. Plaats dan het vanillestokje op een snijplak of bord en snijd het stokje in de lengte open met een scherp mes. Vouw vervolgens het stokje open. Je ziet binnen in het stokje allemaal kleine zwarte zaadjes. Neem nu een kleine lepel of een bot mes en schraap het vanillemerg (de kleine zwarte zaadjes) eruit en voeg deze toe aan de slagroom.
  3. Roer alles nog eens goed door elkaar en verdeel het slagroom mengsel over 4-6 ijsvormpjes, afhankelijk van de grootte van je vormpjes. Doe een stokje in de ijsjes en plaats in de vriezer voor minimaal 3 uur.
  4. Smelt de chocolade au-bain marie wanneer de ijsjes hard zijn. Haal wanneer de chocolade is gesmolten de ijsjes uit de vormpjes. Dit kan je doen door wat koud water over de vormpjes te laten stromen. Plaats de fijngehakte amandelen op een bord. Dip vervolgens de ijsjes in de chocolade en dan in de fijngehakte amandelen. Even laten uitharden in de vriezer en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 magnum
  • Calorieën : 254
  • Vetten : 23,5
  • Koolhydraten : 3,3
  • Eiwitten : 4,1

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*