Ingrediënten
Schaal
- kokosolie om in te vetten
- 4 eieren (M)
- citroenrasp van 1/2 citroen (BIO)
- 1 el citroensap
- 175 gr amandelmeel
- 70 gr Sukrin Gold
- snufje zout
- 1/2 tl vanille-extract
- 1/2 tl bakpoeder
- 40 gr amandelschaafsel
- Sukrin Icing (decoratie, optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm (Ø18 cm). Vet de randen in met kokosolie.
- Scheidt het eigeel van het eiwit. Het eigeel in een kom en het eiwit in een andere. Klop het eiwit op met een elektrische mixer en zet opzij.
- Rasp de citroen en voeg samen met het citroensap, amandelmeel, Sukrin Gold, snufje zout, vanille-extract en bakpoeder bij het eigeel. Roer goed, zodat alles is gemengd.
- Spatel het eiwit in twee delen voorzichtig door beslag.
- Schep het beslag over in de bakvorm en verdeel het amandelschaafsel eroverheen.
- Zet in de oven voor 25 tot 35 minuten. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker, als deze er schoon uitkomt, is hij klaar! Bak de cake anders nog 5 minuten langer.
- Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen
- Gebruik een zeef om de erythritol poedersuiker over de cake te strooien. Snijd in 8 stukken en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 stuk (1/8 van het totaal)
- Calorieën: 200
- Vetten: 17,7
- Koolhydraten: 1,5
- Vezels: 2,8
- Eiwitten: 8,9