Drie heerlijke koolhydraatarme amandelkoekjes.

Koolhydraatarme amandelkoekjes

Heerlijke koolhydraatarme koekjes met een zoete amandelsmaak:

Vandaag heb ik deze heerlijke koolhydraatarme amandelkoekjes gemaakt. Deze koekjes zijn makkelijk te maken en hebben een lekkere zoete amandelsmaak. Het is belangrijk om de koekjes goed af te laten koelen, voor het serveren. Als je koekjes wel warm serveert hebben ze een zachte structuur i.p.v. krokant. Je kunt de koekjes serveren bij een kopje koffie of thee of eten als snack voor onderweg.

Benodigdheden:

Bij het maken van de koekjes heb ik gebruik gemaakt van de zoetstof Steviala kristal. Naar mijn mening is dit de beste zoetstof die je kan gebruiken bij het maken van koolhydraatarme baksels. De smaak van Steviala kristal lijkt heel erg op die van tafelsuiker en het geeft geen bittere nasmaak aan je baksels.
Steviala Kristal Sweet
Amandelmeel

Bewaartip
Je kunt de koolhydraatarme amandelkoekjes een aantal dagen buiten de koelkast bewaren. Zelf bewaar ik de koekjes geportioneerd in de vriezer.

Print
Drie heerlijke koolhydraatarme amandelkoekjes.

Koolhydraatarme amandelkoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 85
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 1 hour 35 minutes
  • Porties: 12 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 90 gr zachte ongezouten boter
  • 150 gr amandelmeel
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1/2 tl amandel aroma
  • 1 tl bakpoeder
  • 12 amandelen
  • 40 gr Steviala kristal
  • 1 middelgroot ei

Bereidingswijze

  1. Klop met een garde de boter los in een middelgrote kom. Voeg vervolgens de helft van de amandelmeel, de Steviala kristal, het ei, vanille aroma, amandel aroma en bakpoeder toe aan de kom. Klop de inhoud van de kom vervolgens goed door elkaar zodat de ingrediënten goed mengen. Voeg tijdens het kloppen van het mengsel de rest van de amandelmeel toe. Dek de schaal af en laat het ongeveer een uur staan.
  2. Vorm van het deeg 12  balletjes. Plaats de balletjes op een ingevette bakplaat en druk ze plat. Doe nu op elk stukje deeg een amandel.
  3. Bak de koekjes op 170 graden voor 10 minuten tot de koekjes lichtbruin kleuren. Laat goed afkoelen voordat je de koekjes serveert!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 146
  • Vetten: 14,4
  • Koolhydraten: 1,8
  • Eiwitten: 3,6
Deze koolhydraatarme amandelkoekjes zijn makkelijk om te maken en hebben een heerlijke zoete amandelsmaak. #koolhydraatarm #koekjes #amandelmeel #snacks

12 Reacties

  1. Net gemaakt … heerlijk van smaak en lekker zacht 😊

  2. Heerlijke koekjes, smaken echt naar amandelspijs!

  3. Vandaag deze koekjes gemaakt. Superlekker! Heel de familie smult mee!

  4. Heerlijk koekje, alleen helemaal plat uitgelopen ….

  5. Zojuist de koekjes gemaakt, ze ruiken heerlijk!

    Bij mij zijn de koekjes heel zacht, het lijken net cakjes. Klopt dit?

    • Hi Sandra,

      Als ze net uit de oven komen zijn ze nog zacht, maar na het afkoelen worden ze krokant.

      Met vriendelijke groet,

      Quint

  6. Ik snap de lovende reacties niet echt; ik heb me nauwgezet aan de instructies gehouden maar vind het echt niet om over naar huis te schrijven. Eerst voor €7,- aan ingrediënten gekocht om 12 koekjes te bakken (nee, niet alles gaat daar in, inderdaad) en dan krijg ik slappe, vrij smaakloze dingetjes. Na 10 minuten bakken was het sowieso hopeloos dus ik heb ze nog 5 minuten terug gestopt op wat hogere temperatuur maar het mocht niet baten. Ook na afkoelen blijven het slappe, bijna papperige plakjes.
    Sorry, maar ik vind er weinig aan…

    • Heerlijke koekjes, wel 5 minuten langer in de oven gedaan. Na afkoelen werd de buitenkant krokant.

  7. Ik heb ze gisteren gemaakt, maar omdat ik niet zo’n zin had in vieze handen heb ik het beslag in mini-muffinvormpjes gedaan en iets langer gebakken. Het zijn nu net kleine gevulde koekjes, super lekker.

  8. We maken ze elke week ,top makkelijk met spuitzak op de bakplaat te spuiten. Ik heb ze de laatste keer met bitterkoekjes extract op smaak gebracht . Ook met de amandelen , kei lekker. In koelkast bewaren.

  9. In tegenstelling tot 1e baksel heb ik nu krokante koekjes! Ik heb de boter niet zo zacht laten worden, minder lang geklopt en 14 koekjes i.p.v. 12 eruit gehaald. Wel 15 minuten gebakken i.p.v. 10 minuten. Ze zijn nu nog lekkerder!

  10. Voor het eerst deze koekjes gemaakt, maar 40 gram steviala kristal (ja de juiste zoetstof)was niet te eten. We vonden ze veel te zoet. Wel goed krokant en 5 minuten langer gebakken. Helaas zijn ze in de prullenbak belandt. De helft minder zoetstof ga ik de volgende keer proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*