Drie heerlijke koolhydraatarme amandelkoekjes.

Koolhydraatarme amandelkoekjes

Heerlijke koolhydraatarme koekjes met een zoete amandelsmaak:

Vandaag heb ik deze heerlijke koolhydraatarme amandelkoekjes gemaakt. Deze koekjes zijn makkelijk te maken en hebben een lekkere zoete amandelsmaak. Het is belangrijk om de koekjes goed af te laten koelen, voor het serveren. Als je koekjes wel warm serveert hebben ze een zachte structuur i.p.v. krokant. Je kunt de koekjes serveren bij een kopje koffie of thee of eten als snack voor onderweg.

Benodigdheden:

Bij het maken van de koekjes heb ik gebruik gemaakt van de zoetstof Steviala kristal. Naar mijn mening is dit de beste zoetstof die je kan gebruiken bij het maken van koolhydraatarme baksels. De smaak van Steviala kristal lijkt heel erg op die van tafelsuiker en het geeft geen bittere nasmaak aan je baksels.
Steviala Kristal Sweet
Amandelmeel

Bewaartip
Je kunt de koolhydraatarme amandelkoekjes een aantal dagen buiten de koelkast bewaren. Zelf bewaar ik de koekjes geportioneerd in de vriezer.

Print
Drie heerlijke koolhydraatarme amandelkoekjes.

Koolhydraatarme amandelkoekjes

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 85
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 1 hour 40 minutes
  • Porties: 24 koekjes
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

  • 90 gr zachte ongezouten boter
  • 150 gr amandelmeel
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1/2 tl amandel aroma
  • 1 tl bakpoeder
  • 24 amandelen
  • 40 gr Steviala kristal
  • 1 middelgroot ei

Bereidingswijze

  1. Klop met een garde de boter los in een middelgrote kom. Voeg vervolgens de helft van de amandelmeel, de Steviala kristal, het ei, vanille aroma, amandel aroma en bakpoeder toe aan de kom. Klop de inhoud van de kom vervolgens goed door elkaar zodat de ingrediënten goed mengen. Voeg tijdens het kloppen van het mengsel de rest van de amandelmeel toe. Dek de schaal af en laat het ongeveer een uur staan.
  2. Vorm van het deeg 24 kleine balletjes van ongeveer 2,5 cm in diameter. Rol ze snel want het deeg wordt snel zacht in je handen. Plaats de balletjes op een ingevette bakplaat en druk ze plat. Doe nu op elk stukje deeg een amandel.
  3. Bak de koekjes op 180 graden voor 10-12 minuten tot de koekjes lichtbruin kleuren. Laat goed afkoelen voordat je de koekjes serveert!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 koekje
  • Calorieën : 73
  • Vetten : 7,2
  • Koolhydraten : 0,9
  • Eiwitten : 1,8

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*