Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Heerlijke zelfgemaakte amandelwafels met klontje boter en stroop.

Koolhydraatarme amandelwafels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 5 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 4 wafels 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 kleine rijpe banaan
  • 100 ml kokosmelk
  • 75 gr amandelmeel
  • snufje zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl vanille aroma
  • 1/2 tl kaneel
  • boter of olie om in te vetten
  • optioneel: 1/2 el psyllium vezels
  • optioneel: Steviala zoetstof naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de amandelmeel, zout, bakpoeder, vanille aroma, kaneel, steviala zoetstof en psyllium vezels. Pak nu een andere kom prak hierin met een vork de banaan fijn. Voeg de kokosmelk en eieren toe en klop met een garde tot een geheel.
  2. Voeg het eimengsel toe aan het meelmengsel en klop dit tot een gladbeslag. Verwarm een wafelijzer en vet deze in met boter of olie. Voeg het beslag toe en herhaal totdat je vier wafels hebt gemaakt.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wafel
  • Calorieën: 208
  • Vetten: 16,9
  • Koolhydraten: 8,5
  • Eiwitten: 7,3