Print
Heerlijke zelfgemaakte amandelwafels met klontje boter en stroop.

Koolhydraatarme amandelwafels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 4 wafels 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 2 middelgrote eieren
  • 1 kleine rijpe banaan
  • 100 ml kokosmelk
  • 75 gr amandelmeel
  • snufje zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl vanille aroma
  • 1/2 tl kaneel
  • boter of olie om in te vetten
  • optioneel: 1/2 el psyllium vezels
  • optioneel: Steviala zoetstof naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de amandelmeel, zout, bakpoeder, vanille aroma, kaneel, steviala zoetstof en psyllium vezels. Pak nu een andere kom prak hierin met een vork de banaan fijn. Voeg de kokosmelk en eieren toe en klop met een garde tot een geheel.
  2. Voeg het eimengsel toe aan het meelmengsel en klop dit tot een gladbeslag. Verwarm een wafelijzer en vet deze in met boter of olie. Voeg het beslag toe en herhaal totdat je vier wafels hebt gemaakt.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wafel
  • Calorieën: 208
  • Vetten: 16,9
  • Koolhydraten: 8,5
  • Eiwitten: 7,3