Heerlijke koolhydraatarme appel-kaneel cake in plakjes gesneden.

Koolhydraatarme appel-kaneel cake met noten

Een lekker koolhydraatarm nagerecht of snack, appel-kaneel cake met noten. Dit is een heerlijk nagerecht of een lekkere snack voor bij een kopje koffie of thee. Na het maken van deze cake heb je niet alleen een lekkere snack, maar ook een heerlijke appel-kaneel geur in het huis. Deze koolhydraatarme appel-kaneel cake heeft een luchtige structuur en een heerlijke appel-kaneel smaak. Als je wat minder koolhydraten in de cake wilt hebben kun je de rozijnen weglaten of vervangen door ander fruit of noten! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Benodigdheden:
Om deze appel-kaneel cake met noten te maken heb je de volgende producten nodig. Klik op de linkjes om de producten in onze webshop Lowcarbcenter.nl te bekijken:
Amandelmeel
Steviala Kristal zoetpoeder

Print
Heerlijke koolhydraatarme appel-kaneel cake in plakjes gesneden.

Koolhydraatarme appel-kaneel cake met noten

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd : 50 minutes
  • Porties: 14 plakjes
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

  • 2 kleine zoete appels
  • 75 gr gemengde noten met rozijnen
  • 200 gr amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 2 middelgrote eieren
  • 40 gr gesmolten roomboter of kokosolie
  • 2-3 el Steviala Kristal
  • 1 tl bakpoeder
  • amandelschaafsel naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en rasp deze boven een grote kom en voeg al roerend de kaneel toe. Hak vervolgens op een plank de gemengde noten met een mes in kleine stukken en doe dit in een andere kom. Voeg de amandelmeel, bakpoeder en Steviala kristal toe aan de kom met de noten en roer alles goed door elkaar. Doe de inhoud van deze kom bij de geraspte appels en roer nog eens goed.
  2. Klop nu met een garde de eieren samen met de boter tot een glad mengsel. Doe de eieren bij het beslag en roer met een vork of lepel alles goed door elkaar.
  3. Pak er nu een cake vorm bij en leg hierin een vel bakpapier. Schep de cakemix op het bakpapier en verdeel gelijkmatig over de cakevorm. Garneer met amandelschaafsel en bak de appel-kaneel cake 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 plakje
  • Calorieën : 147
  • Vetten : 12,8
  • Koolhydraten : 5,7
  • Eiwitten : 4,2

5 Comments

  1. Vandaag voor moederdag heeft mijn dochter deze cake voor me gebakken. Hij smaakte verrukkelijk. Lekker van smaak en fris en niet droog door de appeltjes.
    Gegeten in combi met een kopje koffie vanmorgen 😊

  2. Vandaag gemaakt. Ziet er goed uit en smaakt lekker. Wel blijft hij erg laag.

  3. Vandaag voor het eerst gemaakt. Ik heb geen krenten of rozijnen gebruikt. Ik vind hem heerlijk! Hoe kan ik wat over is het beste bewaren? In of buiten de koelkast?

    • Quint Kames

      Hi Diana,

      Het liefst in de koelkast. Als je echt veel over hebt kun je het ook in plakjes invriezen!

      Groet,

      Quint

  4. Shannon

    Echt een aanrader! Erg lekker!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*