Print
Heerlijke koolhydraatarme appel-kaneel cake in plakjes gesneden.

Koolhydraatarme appel-kaneel cake met noten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 14 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 2 kleine zoete appels
  • 75 gr gemengde noten met rozijnen
  • 200 gr amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 2 middelgrote eieren
  • 40 gr gesmolten roomboter of kokosolie
  • 23 el Steviala Kristal
  • 1 tl bakpoeder
  • amandelschaafsel naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en rasp deze boven een grote kom en voeg al roerend de kaneel toe. Hak vervolgens op een plank de gemengde noten met een mes in kleine stukken en doe dit in een andere kom. Voeg de amandelmeel, bakpoeder en Steviala kristal toe aan de kom met de noten en roer alles goed door elkaar. Doe de inhoud van deze kom bij de geraspte appels en roer nog eens goed.
  2. Klop nu met een garde de eieren samen met de boter tot een glad mengsel. Doe de eieren bij het beslag en roer met een vork of lepel alles goed door elkaar.
  3. Pak er nu een cake vorm bij en leg hierin een vel bakpapier. Schep de cakemix op het bakpapier en verdeel gelijkmatig over de cakevorm. Garneer met amandelschaafsel en bak de appel-kaneel cake 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje
  • Calorieën: 147
  • Vetten: 12,8
  • Koolhydraten: 5,7
  • Eiwitten: 4,2
Copy link