Appelkruimeltaart met appel en noten.

Koolhydraatarme appelkruimeltaart

Een vers gebakken appeltaart in het weekend. Wie herkent dat beeld niet van vroeger? De heerlijke smaak, maar vooral de kaneel geur die zorgt voor een gezellige sfeer in huis maakt de appeltaart uniek. Wij zijn de keuken ingedoken en hebben een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele appeltaart gemaakt! Deze koolhydraatarme appelkruimeltaart heeft een krokante en zoete bodem, zoals een echte appeltaart bodem hoort te zijn. De vulling van noten en appel geeft de taart een crunch en tegelijkertijd een zachte smaak. Natuurlijk mogen de kruiden niet ontbreken. Kaneel is misschien wel de belangrijkste smaakmaker in deze taart. Het zorgt voor een kruidige smaak en de heerlijke geur in huis. Door verschillende aanpassingen bevat deze koolhydraatarme appeltaart slechts 5,9 gr koolhydraten per puntje! Je kunt dus ook van deze taart genieten als je een glutenvrij, koolhydraatarm of keto dieet volgt!

Tips
Het deeg voor de bodem moet minimaal een uur in de koelkast rusten. Houdt hier rekening mee als je de appelkruimeltaart wilt gaan maken. De taart hebben we gemaakt in een springvorm van 16 cm. Je kunt ook een grotere springvorm gebruiken, maar dan wordt de taart iets lager dan op de foto. De taart kun je na het bakken in de koelkast bewaren of per puntje invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme taart recepten.

Print
Appelkruimeltaart met appel en noten.

Koolhydraatarme appelkruimeltaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 80
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 125
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Deeg

Vulling

  • 1 Elstar appel
  • 25 gr pecannoten
  • 25 gr walnoten
  • 20 gr erythritol
  • 1,5 tl kaneel

Crumble


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten voor het deeg toe aan een grote mengkom. Kneed vervolgens de inhoud van de kom met je handen tot een glad en egaal deeg/beslag. Vorm vervolgens een bal van het deeg en wikkel de bal in huishoudfolie. Laat de deegbal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm na 45 minuten de heteluchtoven voor op 175 graden. Pak nu een springvorm (16 cm) en bekleed deze met bakpapier (ook de zijkanten). Snijd vervolgens de appel en noten in stukjes en voeg dit samen met de andere ingrediënten voor de vulling toe aan een grote kom. Meng dit goed door elkaar en zet de kom opzij.
  3. Pak nu het deeg uit de koelkast en leg 100 gram van het deeg apart voor de crumble. Leg het overige deeg vervolgens tussen twee vellen bakpapier en rol het met een deegroller uit tot ca. 1 cm dikte. Leg de lap deeg in de springvorm en druk het goed aan. Maak een opstaande rand van ca. 4 tot 5 cm hoog.
  4. Verdeel vervolgens de appel en noten vulling gelijkmatig over de bodem. Pak nu het apart gelegde deeg en voeg dit samen met de andere ingrediënten voor de crumble toe aan een kom. Meng de inhoud van de kom met een vork door elkaar om de crumble te vormen. Gebruik eventueel je handen om nog kleinere kruimels te vormen.
  5. Verdeel de crumble over de vulling en bak de appelkruimeltaart 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de taart vervolgens af met aluminiumfolie en bak nog eens 20-25 minuten. Snijd na het bakken in 8 stukken en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
  • Calorieën: 319
  • Vetten: 29,0
  • Koolhydraten: 5,9
  • Eiwitten: 9,1
Appelkruimeltaart met appel en noten.

17 Reacties

  1. Heerlijke taart en ben écht een fijnproever! 2 appels ipv 1 en voor de noten heb ik de gemixte noten van Lidl gebruikt. Heerlijk en hij viel bij mij niet uit elkaar, heb exact het recept voor het deeg gebruikt. Toppertje om zéker ern volgende keer wederom te bakken!! Thanks!

    Reageer
  2. Liesbeth van Burik

    Mooi taartje geworden. Wel meer appels als vulling. En amandelen en hazelnoten er doorheen, die had ik. Ook door de vulling eetlepel custardpoeder gegaan. Ik had ook geen Cocos meel, daarvoor in de plaats heb ik gemalen Cocos gebruikt. Afgebakken in een 24 cm. grote springvorm. Ik denk dus door de custardpoeder en 4 ipv 1 appel iets meer koolhydraten per stukje.

    Reageer
  3. Super lekker 😋
    Wel een extra appel en wat noten gedaan.
    De taart valt bij mij wel een beetje uit elkaar. Tips?

    Reageer
  4. Heerlijke smaak. Viel helaas uit elkaar en toch de gom gebruikt.

    Reageer
  5. Zwaar mislukt. Helaas. Het is een grote appelkruimel geworden..de smaak is lekker. Maar t is geen taart.
    Alles valt uit elkaar.. Ik zal wel iets fout hebben gedaan..maar weet niet wat.

    Reageer
  6. Ik heb deze met een andere vulling gemaakt, namelijk met courgette kaneel en een peren extract ( zonder suiker en koolhydraten natuurlijk)
    Ik ben nl niet zo’n fan van nootjes.

    Reageer
  7. Nina Kort-Nijland

    Wat een heerlijke taart (zelfs man lief vond de taart heerlijk), alleen viel hij nogal uit elkaar. Wat is hier niet goed gegaan? Ik had niet de xantaamgom in huis en deze vervangen door psylliumvezels.

    Reageer
    • Hi Nina,

      Xanthaangom helpt bij het binden van de taart. Psyllium vezels daarentegen nemen vocht op en zorgen voor een droger bakresultaat. Als je geen xanthaangom in huis hebt kun je het beter weglaten! Ik hoop dat je zo antwoordt hebt op je vraag :).

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
      • smaak was prima, kan een beetje meer kaneel in! Helaas viel ie uit elkaar, wat is daar aan te doen??

        Reageer
  8. De taart was lekker maar ik vond de noten niet bij elkaar passen 1 heeft een te scherpe nasmaak voor deze cake vindt ik! Voorderest heerlijk!
    #keto

    Reageer
  9. Anne, deze afgelopen weekend gemaakt ! Een heerlijk recept ! Dankjewel ! Voor komend weekend staat de pompoencake op het programma ! 🙂

    Reageer
  10. Dank je wel Quint, hij was trouwens heerlijk, wel met extra appel

    Reageer
  11. 1 appel is wel weinig

    Reageer
    • Hi Ria,

      In combinatie met de nootjes is het heel lekker. Je kunt natuurlijk ook nog een appel toevoegen, dan komen er ca. 12 koolhydraten bij (1,5 gr per puntje).

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
    • Zojuist de taart gemaakt en de smaak is precies goed, niet te zoet en niet te vlak. Combi appel met de noten en kaneel valt ook goed in de smaak. Alleen, net als de vorige feedback-gevers meldden, bij mij is alleen de bodem stevig geworden. Het is wel een beetje té letterlijk ‘kruimel’taart geworden. Ik heb alle ingrediënten exact afgemeten, maar dan toch. Hebben jullie nog een idee hoe de bovenkant wat minder droog zou kunnen worden? Dat eet en prsenteert nóg lekkerder.

      Reageer
  12. Wat een heerlijke taart zeg, ik heb er van genoten met het gezin!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*