Appelkruimeltaart met appel en noten.

Koolhydraatarme appelkruimeltaart

Een vers gebakken appeltaart in het weekend. Wie herkent dat beeld niet van vroeger? De heerlijke smaak, maar vooral de kaneel geur die zorgt voor een gezellige sfeer in huis maakt de appeltaart uniek. Wij zijn de keuken ingedoken en hebben een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele appeltaart gemaakt! Deze koolhydraatarme appelkruimeltaart heeft een krokante en zoete bodem, zoals een echte appeltaart bodem hoort te zijn. De vulling van noten en appel geeft de taart een crunch en tegelijkertijd een zachte smaak. Natuurlijk mogen de kruiden niet ontbreken. Kaneel is misschien wel de belangrijkste smaakmaker in deze taart. Het zorgt voor een kruidige smaak en de heerlijke geur in huis. Door verschillende aanpassingen bevat deze koolhydraatarme appeltaart slechts 5,9 gr koolhydraten per puntje! Je kunt dus ook van deze taart genieten als je een glutenvrij, koolhydraatarm of keto dieet volgt!

Tips
Het deeg voor de bodem moet minimaal een uur in de koelkast rusten. Houdt hier rekening mee als je de appelkruimeltaart wilt gaan maken. De taart hebben we gemaakt in een springvorm van 16 cm. Je kunt ook een grotere springvorm gebruiken, maar dan wordt de taart iets lager dan op de foto. De taart kun je na het bakken in de koelkast bewaren of per puntje invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme taart recepten.

Print
Appelkruimeltaart met appel en noten.

Koolhydraatarme appelkruimeltaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 80
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 125
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Deeg

Vulling

  • 1 Elstar appel
  • 25 gr pecannoten
  • 25 gr walnoten
  • 20 gr erythritol
  • 1,5 tl kaneel

Crumble


Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten voor het deeg toe aan een grote mengkom. Kneed vervolgens de inhoud van de kom met je handen tot een glad en egaal deeg/beslag. Vorm vervolgens een bal van het deeg en wikkel de bal in huishoudfolie. Laat de deegbal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm na 45 minuten de heteluchtoven voor op 175 graden. Pak nu een springvorm (16 cm) en bekleed deze met bakpapier (ook de zijkanten). Snijd vervolgens de appel en noten in stukjes en voeg dit samen met de andere ingrediënten voor de vulling toe aan een grote kom. Meng dit goed door elkaar en zet de kom opzij.
  3. Pak nu het deeg uit de koelkast en leg 100 gram van het deeg apart voor de crumble. Leg het overige deeg vervolgens tussen twee vellen bakpapier en rol het met een deegroller uit tot ca. 1 cm dikte. Leg de lap deeg in de springvorm en druk het goed aan. Maak een opstaande rand van ca. 4 tot 5 cm hoog.
  4. Verdeel vervolgens de appel en noten vulling gelijkmatig over de bodem. Pak nu het apart gelegde deeg en voeg dit samen met de andere ingrediënten voor de crumble toe aan een kom. Meng de inhoud van de kom met een vork door elkaar om de crumble te vormen. Gebruik eventueel je handen om nog kleinere kruimels te vormen.
  5. Verdeel de crumble over de vulling en bak de appelkruimeltaart 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de taart vervolgens af met aluminiumfolie en bak nog eens 20-25 minuten. Snijd na het bakken in 8 stukken en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
  • Calorieën: 319
  • Vetten: 29,0
  • Koolhydraten: 5,9
  • Eiwitten: 9,1
Appelkruimeltaart met appel en noten.

5 Reacties

  1. Wat een heerlijke taart zeg, ik heb er van genoten met het gezin!

  2. 1 appel is wel weinig

    • Hi Ria,

      In combinatie met de nootjes is het heel lekker. Je kunt natuurlijk ook nog een appel toevoegen, dan komen er ca. 12 koolhydraten bij (1,5 gr per puntje).

      Groetjes,

      Quint

  3. Dank je wel Quint, hij was trouwens heerlijk, wel met extra appel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*