Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Broodjes gemaakt van augurken met beleg.

Koolhydraatarme augurkenbroodjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 1 portie (2 sneetjes brood) 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 75 gr geraspte cheddar
  • 8 plakjes augurk
  • 3 plakjes tomaat
  • 1/4 kleine rode ui
  • 1/2 avocado
  • handje bieslook
  • Callowfit spicy mayo naar smaak
  • Handje romaine- of ijsbergsla
  • 3 plakjes kipfilet

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C. Haal de augurkplakjes uit de pot en dep ze aan beide kanten goed droog met keukenpapier.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de helft van de kaas in twee dunne rechthoeken. Leg op elk kaasbedje vier plakjes augurk strak naast elkaar. Strooi daarna de rest van de kaas gelijkmatig over de augurk.
  3. Bak de broodjes 18–20 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin en knapperig is. Laat ze vervolgens 10 minuten afkoelen, zodat de bodem stevig wordt.
  4. Snijd ondertussen de tomaat en avocado in plakjes, de rode ui in ringen en de bieslook fijn. Beleg de broodjes met spicy mayo, sla, kipfilet, tomaat, rode ui en avocado. Bestrooi met bieslook, snijd doormidden en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (2 sneetjes brood + topping)
  • Calorieën: 513
  • Vetten: 38,3
  • Koolhydraten: 7,3
  • Vezels: 6,4
  • Eiwitten: 30,7