Print
Baba ganoush dip

Koolhydraatarme baba ganoush

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht
  • Keuken: Midden-Oosten

Schaal

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el citroensap
  • 60 ml tahin
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 30 ml olijfolie
  • 3 el verse peterselie
  • 1 tl zeezout

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de aubergines en prik met een vork gaten in de aubergines.
  2. Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier en bak ze 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Haal de aubergines uit de oven en laat even afkoelen
  4. Snij het kopje van de aubergine en verwijder het vel. Trek het vruchtvlees wat uit elkaar en voeg de vulling toe aan de keukenmachine. 
  5. Meng het vruchtvlees samen met de knoflook en 2 el citroensap tot een glad mengsel.
  6. Voeg de tahin en kruiden toe en meng goed. Druppel op het einde beetje bij beetje de olijfolie erbij.
  7. Breng op smaak met verse peterselie, peper, zout en extra citroensap. Schep de baba ganoush over in een schaaltje en serveer met verse peterselie en paprikapoeder.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 184
  • Vetten: 15,3
  • Koolhydraten: 5
  • Vezels: 3,8
  • Eiwitten: 4,7

22 reviews