Vorige week lanceerden we een product waar we ontzettend trots op zijn: voorgebakken, glutenvrije keto bagels. Gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en met slechts 1,3 gram koolhydraten per stuk vormen ze de ideale basis voor een gezonde, koolhydraatarme lunch of avondmaaltijd. Om je te laten zien wat je ermee kunt maken, hebben we een heerlijk recept ontwikkeld met gerookte zalm, ingelegde rode ui, romige roomkaas, verse dille en kappertjes. Perfect als voedzame lunch of lichte avondmaaltijd!
Waarom Lowcarbchef Keto Bagels?
Zoals veel van jullie weten, hebben we naast onze receptenwebsite ook een eigen webshop: Lowcarbcenter. Hier vind je de beste koolhydraatarme producten van topmerken uit heel Europa én natuurlijk onze eigen huismerk: Lowcarbchef. Wat nog ontbrak, was een écht goed keto-alternatief voor brood zonder onnodige toevoegingen. Na een lange zoektocht vonden we een bakker die dit voor ons kon maken. Het resultaat? Twee nieuwe toppers: keto bagels en hamburgerbroodjes. Glutenvrij, met minder dan 1,7 gram koolhydraten per 100 gram. Daar zijn we supertrots op, en we laten je graag zien wat je ermee kunt maken.
In dit recept gebruiken we onze kant-en-klare bagels, maar deze geven we een extra lekkere twist door wat bagelkruiden toe te voegen en ze kort af te bakken in de oven. We beleggen de bagels met een klassieke topping van roomkaas, gerookte zalm en dille. We voegen daar ingelegde rode ui en kappertjes aan toe voor nog meer smaak.
Tips
Geen liefhebber van zalm? Vervang deze dan gerust door kipfilet of rosbief. In plaats van dille en kappertjes kun je dan augurkenplakjes en fijngehakte bieslook gebruiken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk ook onze andere lunch– en broodrecepten voor nog meer inspiratie!
Print
Koolhydraatarme bagels met zalm
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 20
- Porties: 1 bagel 1x
- Categorie: Lunch, Diner
- Keuken: Amerikaans
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 60 ml witte natuurazijn
- 60 ml water
- 1/2 el erythritol
- paar korrels zwarte peper en piment
- 1 ei, losgeklopt
- 1 Lowcarbchef keto bagel
- 1 tl everything but the bagel kruiden
- 2 takjes verse dille
- 50 gr roomkaas
- 1 el citroensap
- zout en peper
- 2 snack komkommers
- 50 gr gerookte zalm
- handje kappertjes
Bereidingswijze
- Ingelegde rode ui: Snijd de rode ui in dunne ringen en doe ze in een afsluitbare pot. Verwarm het water, de azijn, erythritol en kruiden in een steelpannetje totdat de erythritol volledig is opgelost. Laat het mengsel kort afkoelen en giet het vervolgens over de rode ui in de pot. Laat minimaal een uur staan. Bewaar daarna in de koelkast.
- Bagel voorbereiden: Klop een klein ei los in een kommetje en bestrijk de keto bagel met een kwastje. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de bagel met bagelkruiden en bak hem in 5 minuten krokant.
- Roomkaasmengsel: Snijd de dille fijn en meng deze in een kleine kom met de roomkaas, het citroensap en zout en peper naar smaak.
- Beleggen: Snijd de bagel open en besmeer de onderkant met het roomkaasmengsel. Snijd de snackkomkommer in dunne plakjes en verdeel deze over de roomkaas. Voeg vervolgens de gerookte zalm, kappertjes en als laatste een paar ringen ingelegde rode ui toe.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 bagel
- Calorieën: 611
- Vetten: 48,8
- Koolhydraten: 5,9
- Vezels: 8,7
- Eiwitten: 32,8
