Ingrediënten
Schaal
- 1 rode ui
- 60 ml witte natuurazijn
- 60 ml water
- 1/2 el erythritol
- paar korrels zwarte peper en piment
- 1 ei, losgeklopt
- 1 Lowcarbchef keto bagel
- 1 tl everything but the bagel kruiden
- 2 takjes verse dille
- 50 gr roomkaas
- 1 el citroensap
- zout en peper
- 2 snack komkommers
- 50 gr gerookte zalm
- handje kappertjes
Bereidingswijze
- Ingelegde rode ui: Snijd de rode ui in dunne ringen en doe ze in een afsluitbare pot. Verwarm het water, de azijn, erythritol en kruiden in een steelpannetje totdat de erythritol volledig is opgelost. Laat het mengsel kort afkoelen en giet het vervolgens over de rode ui in de pot. Laat minimaal een uur staan. Bewaar daarna in de koelkast.
- Bagel voorbereiden: Klop een klein ei los in een kommetje en bestrijk de keto bagel met een kwastje. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de bagel met bagelkruiden en bak hem in 5 minuten krokant.
- Roomkaasmengsel: Snijd de dille fijn en meng deze in een kleine kom met de roomkaas, het citroensap en zout en peper naar smaak.
- Beleggen: Snijd de bagel open en besmeer de onderkant met het roomkaasmengsel. Snijd de snackkomkommer in dunne plakjes en verdeel deze over de roomkaas. Voeg vervolgens de gerookte zalm, kappertjes en als laatste een paar ringen ingelegde rode ui toe.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 bagel
- Calorieën: 611
- Vetten: 48,8
- Koolhydraten: 5,9
- Vezels: 8,7
- Eiwitten: 32,8