Print
Koolhydraatarme bagels met zaden.

Koolhydraatarme bagels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 4 bagels 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 3 el amandelmeel
  • 1 el kokosmeel
  • 2 eieren (M)
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/4 tl bakpoeder
  • snufje zwarte peper
  • 1 el maanzaad
  • 1 el sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Verwarm een el olijfolie in een grote koekenpan en voeg de bloemkoolrijst toe. Wok de rijst al roerend in 4 minuten gaar. Laat de rijst even afkoelen en schep het dan in een schone theedoek of neteldoek. Wring al het vocht uit de rijst en zet opzij
  2. Meng in een grote kom het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en de kruiden. Voeg de eieren en bloemkoolrijst toe en meng alles nog eens goed met een garde door elkaar en laat het deeg 5 minuten rusten in de koelkast.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en roer nog eens goed in de kom. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Vorm van het deeg 4 evengrote ronde broodjes en plaats deze op het bakpapier. Maak de rondjes hoog, ze niet rijzen namelijk niet in de oven. Maak m.b.v. de steel van een vork of lepel in het midden van elk broodje een gaatje om zo een bagel te vormen.
  4. Bestrooi de bagels met sesamzaad en maanzaad en plaats ze in de oven. Bak de bagels 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet dan indien mogelijk de grillstand van je oven aan en grill de broodjes 2-3 minuten voor een knapperig korstje.
  5. Haal de bagels dan uit de oven en laat ze 2-3 minuten afkoelen. Snijd de bagels doormidden en beleg met kaas, bacon en sla. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bagel
  • Calorieën: 134
  • Vetten: 9,8
  • Koolhydraten: 3,6
  • Vezels: 3,4
  • Eiwitten: 6,3
Copy link