Een bord met bami laag in koolhydraten gemaakt van courgette.

Koolhydraatarme bami goreng

Een heerlijk Aziatisch koolhydraatarm hoofdgerecht

Goed nieuws voor de bami liefhebbers onder ons! Met dit koolhydraatarme bami goreng recept kun je tijdens volgen van het koolhydraatarm dieet blijven genieten van een heerlijk portie bami. In dit recept hebben wij de noodles of mie vervangen met courgette. Hierdoor bevat het gerecht ca. 70% minder koolhydraten dan traditionele bami goreng. Verder hebben wij meer groente toegevoegd om de bami nog gezonder te maken. Het resultaat is een heerlijke kruidige bami goreng met veel groente en een lekkere bite.

Tips:
In plaats van traditionele bami kruiden heb ik een Chinese vijfkruidenmix gebruikt van Verstegen. Dit is een kruidenmix bestaande uit peper, anijs, venkel, kruidnagel en kaneel. Deze kruidenmix wordt veel in Chinese gerechten gebruikt en versterkt de 5 smaakgroepen, zoet, zuur, zout en umami. Gebruik de kruidenmix spaarzaam, want de smaak overheerst snel. Het is ook mogelijk om in plaats van de vijfkruidenmix traditionele bami goreng kruiden te gebruiken! De courgette slierten kun je zelf maken m.b.v. de spiraalsnijder van GEFU of kant-en-klaar kopen bij de Albert Heijn of Deen!

Print
Een bord met bami laag in koolhydraten gemaakt van courgette.

Koolhydraatarme bami goreng

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 30
  • Porties: 2 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Chinese

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 of 2 tl Chinese vijfkruidenmix (naar smaak, kan snel overheersen)
  • 2 el boter of olijfolie
  • 150 gr geraspte witte kool
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 30 gr prei
  • 1/4 rode paprika
  • 300 gr courgette spaghetti

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe de blokjes in een grote kom. Voeg vervolgens de paprikapoeder, sambal, sojasaus, olijfolie en vijfkruidenmix toe aan de kom en meng.
  2. Snijd vervolgens de champignons, prei en paprika in kleine stukjes en zet dit op zij.
  3. Verwarm dan boven een middelhoog vuur 2 el olijfolie in een grote wokpan. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze gaar. Voeg de champignons, prei, paprika en geraspte kool toe en bak dit enkele minuten al roerend mee.
  4. Voeg tenslotte de courgettespaghetti toe en bak dit 2 minuten mee. Verdeel de inhoud van de pan over twee borden en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 portie
  • Calorieën : 305
  • Vetten : 13,3
  • Koolhydraten : 12,9
  • Eiwitten : 32

3 Comments

  1. Ik vond het lekker, de kinderen waren ietsje minder enthousiast. Grappig is wel dat ze juist de kip met de vijf-kruidenmix heel erg lekker vonden. Ik ga het een keer maken met broccoli. Zelf vond ik het erg lekker!

  2. Jeroen

    Ik vind het recept nog lekkerder door er nasi vangnet maken met bloemkool- of Broccolirijst. Het geheel blijft dan wat droger.

  3. redelijk maar ik vind met slim noodles of dreamfield pasta lekkerder

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*