Een bord met bami laag in koolhydraten gemaakt van courgette.

Koolhydraatarme bami goreng

Een heerlijk Aziatisch koolhydraatarm hoofdgerecht

Goed nieuws voor de bami liefhebbers onder ons! Met dit koolhydraatarme bami goreng recept kun je tijdens volgen van het koolhydraatarm dieet blijven genieten van een heerlijk portie bami. In dit recept hebben wij de noodles of mie vervangen met courgette. Hierdoor bevat het gerecht ca. 70% minder koolhydraten dan traditionele bami goreng. Verder hebben wij meer groente toegevoegd om de bami nog gezonder te maken. Het resultaat is een heerlijke kruidige bami goreng met veel groente en een lekkere bite.

Tips:
In plaats van traditionele bami kruiden heb ik een Chinese vijfkruidenmix gebruikt van Verstegen. Dit is een kruidenmix bestaande uit peper, anijs, venkel, kruidnagel en kaneel. Deze kruidenmix wordt veel in Chinese gerechten gebruikt en versterkt de 5 smaakgroepen, zoet, zuur, zout en umami. Gebruik de kruidenmix spaarzaam, want de smaak overheerst snel. Het is ook mogelijk om in plaats van de vijfkruidenmix traditionele bami goreng kruiden te gebruiken! De courgette slierten kun je zelf maken m.b.v. een spiraalsnijder of kant-en-klaar kopen bij de Albert Heijn of Deen!

Print
Een bord met bami laag in koolhydraten gemaakt van courgette.

Koolhydraatarme bami goreng

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Chinese

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 1 of 2 tl Chinese vijfkruidenmix (naar smaak, kan snel overheersen)
  • 150 gr geraspte witte kool
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 30 gr prei
  • 1/4 rode paprika
  • 400 gr courgette spaghetti

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en doe de blokjes in een grote kom. Voeg vervolgens de paprikapoeder, sambal, sojasaus, 2 el olijfolie en vijfkruidenmix toe aan de kom en meng.
  2. Snijd vervolgens de champignons, prei en paprika in kleine stukjes en zet dit op zij.
  3. Verwarm dan boven een middelhoog vuur 1 el olijfolie in een grote wokpan. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze gaar. Voeg de champignons, prei, paprika en geraspte kool toe en bak dit enkele minuten al roerend mee.
  4. Voeg tenslotte de courgettespaghetti toe en bak dit 2 minuten mee. Verdeel de inhoud van de pan over twee borden en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 384
  • Vetten: 16,1
  • Koolhydraten: 12
  • Eiwitten: 43,7
Een bord met bami laag in koolhydraten gemaakt van courgette.

14 Reacties

  1. een heerlijke bami, blijft op de lijst staan

    Reageer
  2. Het recept was erg lekker en inderdaad heb ik de courgette spaghetti er ook rauw doorheen gedaan ,alleen jammer dat het dan snel afkoelt
    Verder was het erg lekker 😋👍

    Reageer
  3. wij vonden dit heerlijk! dankjewel Quint
    bij ons zaten er nog meer groentes inomdat het met de verpakkingen zo uitkwam en de courgette hebben wij niet mee gekookt maar rauw op het bord erdoor gemixed zodat die niet papperig wordt
    dit is een blijvertje wat ons betreft

    Reageer
  4. Erg lekker! Ik heb het voor het gemak met voorgesneden bami/nasi groenten gemaakt met als aanvulling champignons. We vonden het allebei heerlijk. Ik heb deze site nog maar net ontdekt, maar ik ben nu al enorm fan van de recepten. Ze zijn goed te doen en erg lekker! Dank je wel!

    Reageer
  5. Zeer lekker. Mijn man eet koolhydraten arm, de zonen hebben hun koolhydraten nodig. ( fitnes)dus kook ik dikwijls verschillende potjes. Dit gerecht is gemakkelijk omdat het snel aangepast is aan iedereen zijn noden. Isneigenlijk wel bij meerdere gerechten zo.

    Reageer
  6. Erg lekker!

    Reageer
  7. Wij vonden het heerlijk heb hem al 2 keer gemaakt.

    Reageer
  8. Heerlijk, heb 3 thl bami/nasi kruiden gebruikt van verstegen ipv 5 kruidenpoeder

    Reageer
  9. Een ontzettend lekker gerecht en met een beetje voorwerk voor het snijden, zo gemaakt.

    Reageer
  10. In 1 woord …heerlijk!!!!!

    Reageer
  11. Wij hebben genoten. Ik heb een beetje courgetti en broccolirijst gebruikt.

    Reageer
  12. redelijk maar ik vind met slim noodles of dreamfield pasta lekkerder

    Reageer
  13. Ik vind het recept nog lekkerder door er nasi vangnet maken met bloemkool- of Broccolirijst. Het geheel blijft dan wat droger.

    Reageer
  14. Ik vond het lekker, de kinderen waren ietsje minder enthousiast. Grappig is wel dat ze juist de kip met de vijf-kruidenmix heel erg lekker vonden. Ik ga het een keer maken met broccoli. Zelf vond ik het erg lekker!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*