Heerlijke koolhydraatarme bananenmuffins gemaakt van amandelmeel, ei en banaan.

Koolhydraatarme bananenmuffins

Koolhydraatarme muffins met de smaak van een bananenbol!

Een lekker koolhydraatarm snack recept, koolhydraatarme bananenmuffins. Deze bananenmuffins zijn erg makkelijk om te maken en smaken super goed. De muffins hebben iets weg van een bananenbol. Nu zal je vast denken muffins met banaan dat is toch niet koolhydraatarm? Dat klopt helemaal, bananen bevatten van nature wat meer koolhydraten, maar omdat de 2 kleine bananen worden verdeeld over 12 muffins zijn deze muffins als nog erg laag in koolhydraten. Een bananenmuffin bevat slechts 6,4 gr koolhydraten. Voor degenen die liever geen bananen eten hebben wij ook andere koolhydraatarme muffin recepten!

Bekijk hoe je de koolhydraatarme bananenmuffins maakt op ons youtube kanaal:

Serveersuggestie:
De bananenmuffins zijn lekker om te eten als snack of nagerecht bij een kopje koffie of thee. De muffins kun je na het bakken in de koelkast of vriezer bewaren. Plaats een reactie als je vragen hebt over het recept!

Print
Heerlijke koolhydraatarme bananenmuffins gemaakt van amandelmeel, ei en banaan.

Koolhydraatarme bananenmuffins

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd : 35 minutes
  • Porties: 12 muffins
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

  • 200 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2-3 el Steviala kristal
  • 150-200 ml kokosmelk
  • boter om in te vetten
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 kleine rijpe bananen

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens een muffinvorm voor 12 stuks en vet deze in met boter. Pak een blender en maal hierin 1,5 banaan fijn.
  2. Meng in een grote kom de amandelmeel, bakpoeder en zout. Pak dan een andere kom en klop hierin de eieren, kokosmelk, fijngemalen banaan en Steviala kristal samen.
  3. Doe het eimengsel voorzichtig bij het meel en meng dit door elkaar. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en snijd de overgebleven halve banaan in plakjes. Garneer elke muffin met een plakje banaan. Bak de bananen muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 muffin
  • Calorieën : 146
  • Vetten : 12,0
  • Koolhydraten : 6,4
  • Eiwitten : 4,7

5 Comments

  1. Nathalie

    Goedemiddag ,

    Ik heb een vraagje . Hoelang kunnen ze worden bewaard in de koelkast?
    Gr nathalie

    • Quint Kames

      Beste Nathalie,

      Je kunt de muffins 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Als je ze langer wilt bewaren kun je ze ook invriezen.

      Groet,

      Quint

  2. Kimberley

    Is dit recept ook geschikt als ontbijt? En hoeveel zou je er mogen dan? Zijn er meerde desserts/snacks geschikt als ontbijt?

    • Quint Kames

      Beste Kimberley,

      Je kan de muffins af en toe eten als ontbijt. Ik raad aan om dit niet structureel elke dag te doen. 1 – 2 muffins moet voldoende zijn voor een vullend ontbijt!

      Groet,

      Quint

  3. Angelina

    Ze zijn echt heerlijk ! Ze bleven wel wat bleekjes boven op maar de smaak en structuur uitstekend.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*