Heerlijke koolhydraatarme bananenmuffins gemaakt van amandelmeel, ei en banaan.

Koolhydraatarme bananenmuffins

Koolhydraatarme muffins met de smaak van een bananenbol!

Een lekker koolhydraatarm snack recept, koolhydraatarme bananenmuffins. Deze bananenmuffins zijn erg makkelijk om te maken en smaken super goed. De muffins hebben iets weg van een bananenbol. Nu zal je vast denken muffins met banaan dat is toch niet koolhydraatarm? Dat klopt helemaal, bananen bevatten van nature wat meer koolhydraten, maar omdat de 2 kleine bananen worden verdeeld over 12 muffins zijn deze muffins als nog erg laag in koolhydraten. Een bananenmuffin bevat slechts 6,4 gr koolhydraten. Voor degenen die liever geen bananen eten hebben wij ook andere koolhydraatarme muffin recepten!

Bekijk hoe je de koolhydraatarme bananenmuffins maakt op ons youtube kanaal:

Serveersuggestie:
De bananenmuffins zijn lekker om te eten als snack of nagerecht bij een kopje koffie of thee. De muffins kun je na het bakken in de koelkast of vriezer bewaren. Plaats een reactie als je vragen hebt over het recept!

Print
Heerlijke koolhydraatarme bananenmuffins gemaakt van amandelmeel, ei en banaan.

Koolhydraatarme bananenmuffins

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 12 muffins 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 23 el Steviala kristal
  • 150200 ml kokosmelk
  • boter om in te vetten
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 kleine rijpe bananen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens een muffinvorm voor 12 stuks en vet deze in met boter. Pak een blender en maal hierin 1,5 banaan fijn.
  2. Meng in een grote kom de amandelmeel, bakpoeder en zout. Pak dan een andere kom en klop hierin de eieren, kokosmelk, fijngemalen banaan en Steviala kristal samen.
  3. Doe het eimengsel voorzichtig bij het meel en meng dit door elkaar. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en snijd de overgebleven halve banaan in plakjes. Garneer elke muffin met een plakje banaan. Bak de bananen muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin
  • Calorieën: 146
  • Vetten: 12,0
  • Koolhydraten: 6,4
  • Eiwitten: 4,7
Heerlijke koolhydraatarme bananenmuffins gemaakt van amandelmeel, ei en banaan.

15 Reacties

  1. Heerlijk recept, echt smullen
    Ik heb er een appel, wat krentjes en noten aan toegevoegd.
    Bedankt voor het recept

    Reageer
  2. Erna Vriesman

    Erg lekker recept,bedankt !
    Ik mag eigenlijk geen banaan, als diabeet, maar soms moet je jezelf wat belonen. Ik heb het met erythritol gemaakt,beetje kaneel nog toegevoegd en had cocoscreme in huis.

    Reageer
  3. Heerlijk recept, maak ze met twee grote of drie kleine bananen. Zien er ook erg mooi uit.

    Reageer
  4. Erg lekker Quint! Ik deed er nog een beetje vanille bij. Met rozijnen, appel of chocolade is het ook heerlijk. En met een uitje en tuinkruiden bij een kopje soep. Dan geen extra zoet erbij. Het is een goede basis. Bij de ingrediënten staat dat er 2 bananen in moeten en in het filmpje 3.

    Reageer
  5. Hi Quint!
    Top recept dit, vind ze megalekker!
    Vraag voor iemand die minder van kokos houdt: is de kokosmelk te vervangen?
    Groetje, Loes

    Reageer
  6. Heerlijk recept. Ik doe er nog wat gedroogde cranberries door en gebruik wat agavesiroop i.p.v. stevia.

    Reageer
  7. Melanie Kuiper

    Oooo ik vind ze heerlijk! Niks op aan te merken. Ze gaan in de vriezer zodat ik er nog langer van kan genieten en niet alles in 1x op hoeft! Bedankt voor dit recept. Die voegen we toe aan onze favorieten..

    Reageer
  8. Goedemiddag,

    Kan ik ook iets anders gebruiken dan de amandelmeel ? Wel dat het koolhydraat arm blijft natuurlijk 🙂
    Vond de stukjes van de amandel niet zo lekker in me mond 😉
    Of heb je dat niet met fijne amandelmeel ?

    Met vriendelijke groet,
    Angelique Pits

    Reageer
    • Hi Angelique,

      Ik raad om een fijne amandelmeel te gebruiken van bijvoorbeeld steviala. Deze amandelmeel is gemaakt van geblancheerde amandelen en bevat hierdoor geen vliesjes.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  9. Ze zijn echt heerlijk ! Ze bleven wel wat bleekjes boven op maar de smaak en structuur uitstekend.

    Reageer
  10. Is dit recept ook geschikt als ontbijt? En hoeveel zou je er mogen dan? Zijn er meerde desserts/snacks geschikt als ontbijt?

    Reageer
    • Beste Kimberley,

      Je kan de muffins af en toe eten als ontbijt. Ik raad aan om dit niet structureel elke dag te doen. 1 – 2 muffins moet voldoende zijn voor een vullend ontbijt!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  11. Goedemiddag ,

    Ik heb een vraagje . Hoelang kunnen ze worden bewaard in de koelkast?
    Gr nathalie

    Reageer
    • Beste Nathalie,

      Je kunt de muffins 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Als je ze langer wilt bewaren kun je ze ook invriezen.

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*