Heerlijke brownies gemaakt van zwarte bonen, dadels, chocolade en amandelmeel!

Koolhydraatarme BBBrownie

Nieuw op Lowcarbchef.nl, de koolhydraatarme BBBrownie! Deze innovatieve snack is bedacht door studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de HVA. Zij hebben hun BlackBeanBrownie gepresenteerd op de zomerbeurs van de opleiding. Ik vond de snack zo leuk dat ik na afloop van de beurs aan de studenten heb gevraagd of ik het recept op onze site mocht plaatsen!

Wat maakt deze brownie zo uniek?

Deze koolhydraatarme brownies zijn zo uniek, omdat ze van zwarte bonen zijn gemaakt. In eerste instantie klinkt dat misschien niet zo lekker, maar de bonen hebben een belangrijke functie in het recept. De bonen zorgen namelijk voor een zachte en romige structuur. De brownies zijn verder op smaak gebracht met chocolade, cacaopoeder, amandelmeel en dadels. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de brownies een heerlijke zoete chocolade smaak hebben. De zwarte bonen proef je dus nauwelijks terug! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Benodigdheden:
Om deze heerlijke koolhydraatarme black bean brownies te maken, heb je de volgende producten nodig:
Amandelmeel
Steviala Kristal
Suikervrije chocolade.

Print
Heerlijke brownies gemaakt van zwarte bonen, dadels, chocolade en amandelmeel!

Koolhydraatarme BBBrownie

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd : 55 minutes
  • Porties: 16 brownies
  • Categorie: Dessert, Snack

Ingrediënten

  • 150 gr zwarte bonen uit blik
  • 50 gr amandelmeel
  • 3 grote Medjoul dadels
  • 3 middelgrote eieren
  • Steviala kristal naar smaak
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 30 gr cacaopoeder
  • 70 gr suikervrije chocolade

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel ze onder de kraan even af. Dep de bonen na het afspoelen schoon met een theedoek of keukenpapier en doe ze daarna in een grote kom. Voeg de eieren, amandelmeel, ontpitte dadels en stevia toe aan de kom en pureer alles goed fijn met een staafmixer en zet opzij.
  2. Meng nu in een andere kom de cacaopoeder, bakpoeder en zout goed door elkaar en voeg dit toe aan het bonenmengsel in de grote kom. Pureer nog eens met de staafmixer, totdat alles goed is gemengd.
  3. Snijd de suikervrije chocolade in kleinere stukken en spatel 2/3 van de chocolade brokken door het browniebeslag. Doe het brownie beslag vervolgens in een ingevette browniepan en strooi de overige chocolade op het beslag. Bak de black bean brownie 30-35 minuten in de voorverwarmde oven en laat na het bakken minstens 20 minuten afkoelen. Snijd de brownie vervolgens in 16 kleine stukjes.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 brownie
  • Calorieën : 74
  • Vetten : 2,9
  • Koolhydraten : 3,7
  • Eiwitten : 3,0

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*