Print
Heerlijke brownies gemaakt van zwarte bonen, dadels, chocolade en amandelmeel!

Koolhydraatarme BBBrownie

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 55 minutes
  • Porties: 16 brownies 1x
  • Categorie: Dessert, Snack

Schaal

Ingrediënten

  • 150 gr zwarte bonen uit blik
  • 50 gr amandelmeel
  • 3 grote Medjoul dadels
  • 3 middelgrote eieren
  • Steviala kristal naar smaak
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 30 gr cacaopoeder
  • 70 gr suikervrije chocolade

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel ze onder de kraan even af. Dep de bonen na het afspoelen schoon met een theedoek of keukenpapier en doe ze daarna in een grote kom. Voeg de eieren, amandelmeel, ontpitte dadels en stevia toe aan de kom en pureer alles goed fijn met een staafmixer en zet opzij.
  2. Meng nu in een andere kom de cacaopoeder, bakpoeder en zout goed door elkaar en voeg dit toe aan het bonenmengsel in de grote kom. Pureer nog eens met de staafmixer, totdat alles goed is gemengd.
  3. Snijd de suikervrije chocolade in kleinere stukken en spatel 2/3 van de chocolade brokken door het browniebeslag. Doe het brownie beslag vervolgens in een ingevette browniepan en strooi de overige chocolade op het beslag. Bak de black bean brownie 30-35 minuten in de voorverwarmde oven en laat na het bakken minstens 20 minuten afkoelen. Snijd de brownie vervolgens in 16 kleine stukjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brownie
  • Calorieën: 74
  • Vetten: 2,9
  • Koolhydraten: 3,7
  • Eiwitten: 3,0
Copy link