Wraps gevuld met Big Mac vulling.

Koolhydraatarme Big Mac Smash Tacos

Misschien heb je dit al vaker voorbij zien komen want deze TikTok trend wordt door iedereen gemaakt. Hoog tijd dus voor een koolhydraatarme versie van deze heerlijke Big Mac smash taco. Hiervoor gebruiken we onze eigen Lowcarbchef wraps en passen we de saus net iets aan zodat deze suikervrij is!

Wat is een Big Mac Smash Taco?

Een Big Mac Smash Taco is al het lekkers van een Big Mac, maar dan in een wrap i.p.v. tussen een broodje. De Big Mac taco is een groot succes omdat het heel makkelijk te maken is en echt heerlijk smaakt. De basis bestaat uit koolhydraatarme wraps, gehakt, cheddar, ijsbergsla en augurk. Voor de taco is het van belang dat je het gehakt goed verdeeld over de wrap en zo ver mogelijk naar de randen toe drukt. Bak de wraps eerst op de kant van het vlees en draai ze dan om. Voeg de cheddar toe als je de Big Mac taco op de wrap kant aan het bakken bent, zodat de cheddar goed kan smelten.

Een Big Mac is niet compleet zonder de saus. Met een aantal ingrediënten maak je heel snel en gemakkelijk deze overheerlijke saus. In plaats van reguliere ui wordt in dit recept zoete ui gebruikt. Zoete ui bevat meer water waardoor de smaak minder heftig is en zoeter uitvalt. Voor de saus is het van belang dat je de ui heel fijn snijdt of het liefst perst, zodat je ook het vocht dat vrijkomt, kunt gebruiken. Wij gebruikten hiervoor een knoflook handpers.

Tips

Voor wat extra groenten bij de maaltijd kun je een lekkere groene salade serveren bij de taco’s. Bijvoorbeeld onze frisse groene salade of maak met restjes uit je koelkast een lekkere salade.

Print
Wraps gevuld met Big Mac vulling.

Koolhydraatarme Big Mac Smash Tacos

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 grote of 4 kleine porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Big Mac Smash Tacos

  • 400 g (runder)gehakt
  • 4 koolhydraatarme wraps (Lowcarbchef)
  • zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • 4 plakjes cheddar
  • 2 augurken
  • 30 gr ijsbergsla

Big Mac saus

  • 15 gr augurken
  • 15 gr zoete ui
  • 60 gr mayonaise, suiikervrij
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl erythritol
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/8 tl knoflookpoeder
  • snufje zout

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de saus. Pers of snijd de zoete ui heel fijn, zodat er ook wat sap vrijkomt. Snijd vervolgens ook de augurken zo fijn mogelijk. Meng alle ingrediënten voor de saus samen in een kom en zet opzij.
  2. Verdeel het gehakt over 4 wraps. Garneer het gehakt met wat peper en zout. Verwarm in een grote koekenpan wat olijfolie en voeg 1 tortilla met gehakt toe (met gehakt op de bodem en tortilla aan de bovenkant). Druk goed aan en bak een aantal minuten, totdat het gehakt gaar is.
  3. Draai de wrap om en voeg 1 plakje cheddar toe, doe de deksel op de pan en bak een paar minuten, totdat de kaas is gesmolten. Snijd ondertussen de 2 augurken fijn.
  4. Doe de wrap op een bord en garneer met ijsbergsla, fijngesneden augurk en de Big Mac saus. Herhaal, totdat je 4 wraps hebt gemaakt.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 Big Mac Smash Taco
  • Calorieën: 375
  • Vetten: 17,7
  • Koolhydraten: 5,1
  • Vezels: 10,8
  • Eiwitten: 16,7
Wraps gevuld met Big Mac vulling.

2 Reacties

  1. Favoriet hier bij de kinderen , de saus is echt hetzelfde als de originele .

    Reageer
  2. Remy van der Have

    Super lekker. En eenvoudig te maken. Mijn vrouw zei, zonder dat ze ’t wist. Big Mac.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*