Kruimeltaart met blauwe bessen.

Koolhydraatarme blauwe bessen kruimeltaart

Het is bijna weekend en ons trouwe volgers weten dat wij dan altijd een heerlijk smulrecept delen! Speciaal voor het verwachte mooie weer hebben we dit keer een koolhydraatarme kruimeltaart met blauwe bessen gemaakt. Een zachte cake met frisse blauwe bessen en een krokante crumble. Als finishing touch voegen we wat gesmolten suikervrije witte chocolade toe. Een perfecte traktatie voor het weekend!

Hoe maak je deze kruimeltaart?

De blauwe bessen crumble cake bestaat uit drie lagen: de cake, de crumble topping en de chocolade glazuur. We maken de crumble eerst, zodat deze even kan rusten na het mengen. De crumble maken we van amandelmeel en pecannoten. Hier voegen we een beetje kokosolie en Good Good maple stroop aan toe. In plaats van kokosolie kun je ook boter of ghee gebruiken. Gebruikt het liefst ongebrande pecannoten, omdat ze anders te donker branden in de oven. De pecannoten kun je ook vervangen door een andere noot zoals walnoten of hazelnoten.

Terwijl de crumble aan het rusten is, gaan we verder met het cakebeslag. Deze bestaat uit amandelmeel, kokosmeel en kokosrasp. De cake krijgt zijn smeuïge textuur van de kokosmelk, opgeklopte eieren en amandelmelk. Wil je de cake wat minder naar kokos laten smaken dan kun je de kokosmelk ook vervangen door Griekse yoghurt of extra amandelmelk. Het beslag voegen we toe aan een bakblik van 20×15 cm en hier verdelen we de blauwe bessen en vervolgens ook de crumble overheen. De taart maken we na het bakken af met een swirl van gesmolten witte chocolade.

Tip

Heb je na het bakken wat taart over? Je kunt de stukjes 2 dagen in de koelkast bewaren of langer in de vriezer! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack & taartrecepten!

Print
Kruimeltaart met blauwe bessen.

Koolhydraatarme blauwe bessen kruimeltaart

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 12 stukken 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Crumble

Cake

Witte chocolade laag


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden
  2. Hak de pecannoten in stukken en smelt de kokosolie voor de crumble. Meng de overige ingrediënten voor de crumble goed door elkaar in een kom en zet opzij.
  3. Meng de eieren in een keukenmachine schuimig. Voeg de kokosmelk, vanille-extract en de citroenrasp toe en meng tot een glad mengsel.
  4. Meng ondertussen het amandelmeel, kokosmeel, kokosrasp en snufje zout samen met het bakpoeder goed door elkaar.
  5. Voeg het meelmengsel toe aan het eimengsel en meng met een spatel goed door elkaar. Is het deeg te stug? Voeg dan 50 gr amandeldrink toe. Schep als laatst 50 gr blauwe bessen door het beslag.
  6. Bekleed een bakblik van 20 x 15 cm met bakpapier en schep hier het beslag in, strijk dit vervolgens glad. Verdeel de overgebleven blauwe bessen over het beslag en doe hier de crumble overheen.
  7. Bak de kruimeltaart 28 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Zie je dat de bovenkant te donker wordt, dek het bakblik dan de laatste minuten af met aluminiumfolie.
  8. Smelt ondertussen de witte chocolade samen met de kokosolie au bain-marie in een hittebestendige kom boven een steelpannetje met laagje kokend water.
  9. Verdeel de chocolade na het bakken over de cake en laat het helemaal afkoelen. Snijd in 12 stukken en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stuk (1/12 van het totaal)
  • Calorieën: 291
  • Vetten: 23,8
  • Koolhydraten: 5,4
  • Vezels: 10,1
  • Eiwitten: 8,7
Kruimeltaart met blauwe bessen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*