Blini's met zalm en roomkaas.

Koolhydraatarme blini’s

Blini’s zijn een kruising tussen pannenkoekjes, eierkoek en poffertjes, maar dan hartig. Het beslag heb je zo gemaakt en daarna kun je met een lepeltje kleine rondjes maken in de koekenpan. Blini’s zijn leuk om te serveren als luxe borrelhapje met Kerst of oud en nieuw!

Koolhydraatarme blini’s maken

Traditionele blini’s worden vaak gemaakt met bloem of boekweitmeel, ei, melk en een klein beetje boter. Onze koolhydraatarme versie maken we met amandelmeel, ei, boter en een klein beetje slagroom. De blini’s bak je in de koekenpan, maar het is ook mogelijk om een poffertjespan of machine te gebruiken, ze worden dan wel heel klein.

Tips
Blini’s zijn ideaal als hapje bij de tapas of als voorafje. Als topping kun je verschillende opties nemen. Voorbeelden: roomkaas met kipfilet en komkommer, zalm met kruidenroomkaas of wat dacht je van truffelmayonaisse, rucola sla en carpaccio met pijnboompitjes. Kortom, je kunt naar eigen smaak variëren. In dit recept serveren we de blini’s met een roomkaas en zalm topping. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack en kerst recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Blini's met zalm en roomkaas.

Koolhydraatarme blini’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 20 blini's 1x

Ingrediënten

Schaal

Blini’s

Topping

  • 125 gr zure room of kruidenroomkaas
  • 100 gr gerookte zalm
  • optioneel: verse bieslook of dille

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten (op kamertemperatuur) toe aan een mengkom. Mix vervolgens tot een romig geheel en laat 15 minuten rusten.
  2. Gebruik een koekenpan om de blini’s te maken. Voeg een beetje boter toe aan de pan en schep daarna met een lepel 5 of 7 rondjes in de pan. Bak de blini’s goudbruin en draai daarna om. Schep daarna op een bord om af te laten koelen.
  3. Herhaal stap 2, totdat je beslag op is en ongeveer 20 blini’s hebt gebakken.
  4. Leg op iedere blini een schepje zure room of kruidenroomkaa en een stukje zalm. Garneer met een beetje vers gesneden dille of bieslook.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 blini met zalm en roomkaas
  • Calorieën: 58
  • Vetten: 5
  • Koolhydraten: 0,4
  • Vezels: 0,3
  • Eiwitten: 2,5

 

Blini's met zalm en roomkaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*