Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Blini's met zalm en roomkaas.

Koolhydraatarme blini’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 20 blini's 1x

Ingrediënten

Schaal

Blini’s

Topping

  • 125 gr zure room of kruidenroomkaas
  • 100 gr gerookte zalm
  • optioneel: verse bieslook of dille

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten (op kamertemperatuur) toe aan een mengkom. Mix vervolgens tot een romig geheel en laat 15 minuten rusten.
  2. Gebruik een koekenpan om de blini’s te maken. Voeg een beetje boter toe aan de pan en schep daarna met een lepel 5 of 7 rondjes in de pan. Bak de blini’s goudbruin en draai daarna om. Schep daarna op een bord om af te laten koelen.
  3. Herhaal stap 2, totdat je beslag op is en ongeveer 20 blini’s hebt gebakken.
  4. Leg op iedere blini een schepje zure room of kruidenroomkaa en een stukje zalm. Garneer met een beetje vers gesneden dille of bieslook.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 blini met zalm en roomkaas
  • Calorieën: 58
  • Vetten: 5
  • Koolhydraten: 0,4
  • Vezels: 0,3
  • Eiwitten: 2,5