Koolhydraatarme tortilla's gemaakt van bloemkool en kaas.

Koolhydraatarme bloemkool tortilla’s

Deze koolhydraatarme tortilla’s zijn gemaakt van bloemkool, kaas en ei. Nu denk je vast: ‘bloemkool tortilla’s dat is toch niet lekker?’. Het tegendeel is waar! Deze tortilla’s hebben een heerlijke smaak en je proeft de bloemkool nauwelijks terug! Een mini bloemkool tortilla is vegetarisch, glutenvrij en bevat 92% minder koolhydraten dan een traditionele tortilla. Je kunt de koolhydraatarme bloemkool tortilla’s gebruiken als bijgerecht bij het avondeten. Vul de tortilla’s bijvoorbeeld met Mexicaans gehakt of Mexicaanse roereieren.

Bereidingstips:
Ik heb in plaats van een heel ei alleen het eiwit gebruikt om de kleur niet te veel te beïnvloeden. Verder levert de geraspte kaas al genoeg vet en is het eiwit alleen nodig voor een bindende werking. Het is echter wel mogelijk om een heel ei te gebruiken. Klop het ei dan eerst los, voordat je het met de rest van de ingrediënten mengt. Je kunt de bloemkool tortilla’s na het bakken 3 dagen bewaren in de koelkast. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een comment te plaatsen.

Print
Koolhydraatarme tortilla's gemaakt van bloemkool en kaas.

Koolhydraatarme bloemkool tortilla’s

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 12 tortilla's 1x
  • Categorie: Voorgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

  • 340 gr bloemkoolrijst
  • 1 eiwit van een middelgrote ei
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 240 gr geraspte kaas

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed vervolgens twee bakplaten met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en zet de machine aan totdat de ingrediënten zijn gemengd. Het is ook mogelijk om de ingrediënten in een grote kom met een garde te mengen.
  3. Schep 3 eetlepels van het mengsel op de bakplaat en vorm een kleine ronde cirkel. Herhaal deze stap met het resterende beslag. Ik heb van het beslag 12 mini tortilla’s kunnen maken
  4. Bak de bloemkool tortilla’s 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Als je wilt dat de tortilla’s aan beide kanten dezelfde kleur hebben, kun je de bloemkool tortilla’s na het bakken omdraaien en nogmaals 5 minuten bakken.
  5. Laat de tortilla’s na het bakken afkoelen op vellen keukenpapier, zodat het overtollige vet kan worden geabsorbeerd.
  6. Je kunt de bloemkool tortilla’s vullen met je favoriete kip of gehakvulling. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 tortilla
  • Calorieën: 89
  • Vetten: 6,4
  • Koolhydraten: 1,3
  • Eiwitten: 6,5
Koolhydraatarme tortilla's gemaakt van bloemkool en kaas.

5 Reacties

  1. Zijn goed gelukt en lekker. Moeten hier 20 minuten in de oven. Als je ze even laat liggen, zijn ze steviger. Toos, bedankt voor de tip dat je ze in kunt vriezen 👍

    Reageer
  2. De smaak was goed alleen bij mij bleven ze slap en waren niet om te draaien. Net aardappel puree werd het.
    Ik heb een electrische oven en krijg binnenkort een hete lucht oven, dan nog maar eens proberen

    Reageer
  3. Is heerlijk. Goed in te vriezen, wel tussen tortilla’s een bakpapiertje doen. Dan kun je ze makkelijker ontdooien.

    Reageer
  4. Is dit ook in te vriezen? Eigenlijk wil ik graag van alle recepten weten of ik het kan invriezen en of hoelang het in de koelkast kan.

    Reageer
    • Hi Evelien,

      Deze bloemkool tortilla’s kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Ik weet niet zeker of je ze kunt invriezen, ik heb dit zelf nog niet geprobeerd. Je kunt het proberen met 1 tortilla en na 2 dagen kijken hoe deze smaakt na het ontdooien. Wij zullen bij het toevoegen van nieuwe recepten in de toekomst altijd aangeven hoelang je iets kunt bewaren!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*