Print
Koolhydraatarme tortilla's gemaakt van bloemkool en kaas.

Koolhydraatarme bloemkool tortilla’s

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 12 tortilla's 1x
  • Categorie: Voorgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

  • 340 gr bloemkoolrijst
  • 1 eiwit van een middelgrote ei
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 240 gr geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed vervolgens twee bakplaten met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en zet de machine aan totdat de ingrediënten zijn gemengd. Het is ook mogelijk om de ingrediënten in een grote kom met een garde te mengen.
  3. Schep 3 eetlepels van het mengsel op de bakplaat en vorm een kleine ronde cirkel. Herhaal deze stap met het resterende beslag. Ik heb van het beslag 12 mini tortilla’s kunnen maken
  4. Bak de bloemkool tortilla’s 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Als je wilt dat de tortilla’s aan beide kanten dezelfde kleur hebben, kun je de bloemkool tortilla’s na het bakken omdraaien en nogmaals 5 minuten bakken.
  5. Laat de tortilla’s na het bakken afkoelen op vellen keukenpapier, zodat het overtollige vet kan worden geabsorbeerd.
  6. Je kunt de bloemkool tortilla’s vullen met je favoriete kip of gehakvulling. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 tortilla
  • Calorieën: 89
  • Vetten: 6,4
  • Koolhydraten: 1,3
  • Eiwitten: 6,5
Copy link