Print
Bord met bloemkoolkroketjes en pittige tomatendip.

Koolhydraatarme bloemkoolkroketjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 30 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 650 gr bloemkoolroosjes
  • 1 groot ei (L)
  • 1 kleine ui
  • 50 gr geraspte kaas
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 gr paneermeel (koolhydraatarm)
  • handjevol peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en vet deze in met een beetje olijfolie en zet dit opzij.
  2. Kook de bloemkool in heet water gaar, ongeveer 3-5 minuten. Doe na het koken de bloemkool in een zeef en laat het water uitlekken. Snijd de bloemkool met een mes fijn of mix even heel kort in de blender.
  3. Pak vervolgens een middelgrote kom en doe hierin alle ingrediënten. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm met de handen kleine kroketjes (25-35) en plaats deze op de bakplaat met bakpapier.
  4. Bak de bloemkoolkroketjes 20 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze halverwege het bakken even om. Haal de bloemkoolkroketjes als ze gaar zijn uit de oven en serveer met je favoriete dipsaus!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 5 kroketjes
  • Calorieën: 102
  • Vetten: 4,7
  • Koolhydraten: 7,2
  • Eiwitten: 6,2

22 reviews