Print
Bloemkoolsteak met ricottadip

Koolhydraatarme bloemkoolsteak met ricottadip

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Bloemkoolsteak

  • 1 grote bloemkool
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl sumak
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • olijfolie (ca. 20 ml)
  • verse peterselie
  • 20 gr pijnboompitten

Ricottadip

  • 1 teentje knoflook
  • 175 gr feta + extra
  • 85 gr ricotta
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl sumak
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 225 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de bloemkool schoon en snijd de bladeren weg (niet de stam). Snijd de bloemkool door de helft en snijd uit elke helft twee dikke plakken.
  2. Meng de kruiden voor de bloemkool door elkaar in een bakje. Smeer de bloemkoolsteaks aan beide kanten in met de kruiden en een ruime hoeveelheid olijfolie
  3. Zet de bloemkoolsteak in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. Dek de bloemkool de eerste 5 minuten af met bakpapier of aluminiumfolie. Haal er af en laat 10 minuten doorbakken. Draai de bloemkool nu voorzichtig om en bak nogmaals 5 minuten. Dek de bloemkool voor de laatste 5 minuten nogmaals af met bakpapier of aluminiumfolie.
  4. Ga ondertussen verder met het maken van de dip. Snijd hiervoor een teentje knoflook fijn en voeg alle ingrediënten voor de dip toe aan een keukenmachine of blender. Meng net zo lang, totdat er een gladde pasta ontstaat. Breng op smaak met extra peper en/of zout.
  5. Rooster ondertussen in een koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
  6. Verdeel als de bloemkool klaar is de dip over 2 borden. Als een soort bedje voor de bloemkool.
  7. Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en leg deze op de dip. Druppel er nog wat olijfolie omheen samen met peper. Garneer de bloemkool met pijnboompitten, peterselie en eventueel wat overgebleven feta.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 564
  • Vetten: 46,8
  • Koolhydraten: 8,6
  • Vezels: 4,5
  • Eiwitten: 24,7

22 reviews