Koolhydraatarme bloemkoolsteak pizza.

Koolhydraatarme bloemkoolsteak pizza

Op onze website heb je de bloemkoolpizza vast weleens voorbij zien komen. Dit keer veranderen we de bloemkoolpizza in een vegetarische bloemkoolpizza-steak. We maken dit gerecht van een dikke plak bloemkool, belegd met Italiaanse ingrediënten zoals tomaat, mozzarella en pesto. Op een bedje van tomatensaus heb je op een gezonde, koolhydraatarme manier alle lekkere smaken van een pizza bij elkaar.

Wat is een bloemkoolsteak?

Een bloemkoolsteak is een dikke plak bloemkool die je kunt beleggen of marineren en vervolgens in de oven afbakt. Een bloemkoolsteak snijd je uit een hele bloemkool. Je kunt er twee goede plakken snijden. Snijd de bloemkool doormidden en haal uit beide helften een dikke plak. Snij de overige bloemkool in kleine roosjes en leg dit bij de bloemkoolsteaks op de bakplaat. De bloemkoolroosjes verdelen we over de saus.

Bloemkoolsteak beleggen

Een bloemkoolsteak kun je met van alles beleggen. Zo hebben we in een eerder recept de steak gekruid met kruiden uit het Midden-Oosten en geserveerd met een ricottadip. Dit keer maken we een Italiaanse bloemkoolsteak door hem te beleggen als een pizza! We gebruiken hiervoor buffelmozzarella, maar je kunt ook voor burrata of gewone mozzarella kiezen. De pesto kun je zelf maken of kant- en-klaar kopen. Er staat een pesto recept op onze website als je zeker wilt zijn dat je de juiste ingrediënten in je pesto hebt.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme bloemkoolsteak pizza.

Koolhydraatarme bloemkoolsteak pizza

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner, Lunch
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 1 bloemkool
  • 3 el olijfolie
  • 2 el pesto
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 200 gr buffelmozzarella
  • 100 gr cherrytomaten
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 25 gr pijnboompitten
  • 150 ml tomatensaus
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 10 gr verse basilicum
  • handje rucola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Pak de bloemkool en verwijder de bladeren (laat de stronk zitten, want anders valt de steak uit elkaar).
  2. Snijd 2 dikke plakken van de bloemkool en leg deze op de bakplaat. Smeer beide zijden in met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg ook de overige bloemkoolroosjes op de bakplaat met olijfolie en kruiden.
  3. Rooster de bloemkool 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai halverwege het bakken even om.
  4. Snijd ondertussen de cherrytomaten in tweeën en laat de buffelmozzarella uitlekken. Haal de bloemkool na het bakken uit de oven en smeer in met pesto. Verdeel de mozzarella over de bloemkool en vervolgens de cherrytomaten. Garneer met wat oregano.
  5. Doe de bloemkool terug in de oven en bak nog eens 5 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
  6. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pannetje boven een laag vuur. Verwarm de tomatensaus in een steelpannetje en breng deze op smaak met wat knoflookpoeder, peper en zout.
  7. Verdeel de saus over 2 borden en haal de bloemkool uit de oven. Verdeel de steaks en roosjes over de borden en garneer met pijnboompitten, verse basilicum en rucola. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 586
  • Vetten: 47,9
  • Koolhydraten: 13,2
  • Vezels: 7,8
  • Eiwitten: 22

 

Koolhydraatarme bloemkoolsteak pizza.

3 Reacties

  1. Wat een heerlijk recept 😊😋. Kan zo in een restaurant geserveerd worden. Ik heb de bloemkool geroosterd al in de ochtend en ‘m in de oven laten afkoelen. Daardoor gaarde die na en was het niet hard. ’s Avonds afgemaakt en heerlijk gegeten. Zeker voor herhaling vatbaar!!






    Reageer
  2. Echt heerlijk! En kidsproof!






    Reageer
  3. de smaken zijn heerlijk, alleen wad de bloemkool nog erg hard. vlg x slaat ik het wat langer in de oven staan

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*