Ingrediënten
Schaal
Salade
- 100 gr bacon of ontbijtspek
- 1 krop ijsbergsla
- 1 avocado
- 150 gr cherrytomaten
- 100 gr feta
- verse bieslook, fijn gesneden
Dressing
- 1 el yoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 tl olijfolie
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1 tot 2 el water
- optioneel: 1 tl Holy Hon
- zout en peper
Bereidingswijze
- Bak de bacon of ontbijtspek krokant. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet opzij.
- Maak de ijsbergsla schoon en verwijder de buitenste bladeren. Snijd vervolgens in grove stukken. Snijd de avocado in blokjes en cherrytomaten doormidden.
- Verdeel de sla, avocado en cherrytomaten over 2 borden en kruimel de feta er overheen.
- Haal de bacon uit de pan en laat even uitlekken op een vel keukenpapier.
- Verdeel de bacon over de borden en garneer met bieslook, peper, zout en dressing.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 392
- Vetten: 32,9
- Koolhydraten: 2,9
- Vezels: 3,2
- Eiwitten: 19,3