Dit is een heerlijke stamppot gemaakt van boerenkool, bloemkool, spekjes en plakjes rookworst.

Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

Een stamppot laag in koolhydraten!

Vandaag heb ik deze heerlijke koolhydraatarme boerenkoolstamppot gemaakt. Een stamppot laag in koolhydraten? Ja dat kan! Normaal gesproken maak je stamppot eigenlijk altijd met aardappels. In dit recept heb ik de aardappels vervangen met bloemkool. Hierdoor bevat de stamppot 82% minder koolhydraten. De bloemkool proef je nauwelijks terug in de boerenkoolstamppot. Dit komt mede door de heerlijke smaken van de gebakken spekjes, rookworst en jus. De koolhydraatarme boerenkoolstamppot is een leuk recept om je familie mee te verassen. Vertel ze van tevoren niks over wat je maakt en kijk dan of ze het verschil proeven met normale stamppot!

Variatietips:
Het is ook mogelijk om met de bloemkool als basis andere koolhydraatarme stamppot recepten te maken. Denk bijvoorbeeld aan hutspot, zuurkool en andijvie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten dan kan je onderaan de pagina een reactie plaatsen.

Print

Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd : 25 minutes
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Nederlandse

Ingrediënten

  • 450 gr boerenkool
  • 600 gr bloemkool
  • 1 grote Gelderse rookworst
  • 250 gr (magere) spekblokjes
  • 85 ml jus kant & klaar
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool op een grote snijplank in kleine roosjes. Vul vervolgens een grote pan met water. Voeg eerst de boerenkool toe en dan de bloemkool roosjes en breng aan de kook. Kook de groente ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Bak wanneer de groenten bijna gaar zijn de spekblokjes in een grote koekenpan knapperig. Haal wanneer de groenten gaar zijn de pan van het vuur en laat boven de wasbak uitlekken. Pak nu een aardappelstamper en stamp de groente door elkaar. Roer de spekjes erdoorheen en doe de deksel even op de pan.
  3. Volg de instructies op de verpakking om de rookworst en jus te verwarmen. Snijd de rookworst in kleine plakjes en roer door de pan. Verdeel de boerenkoolstamppot over vier borden en garneer met jus. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 312
  • Vetten : 21,0
  • Koolhydraten : 9,0
  • Eiwitten : 18,9

One Comment

  1. Anouk Sanders

    Ook lekker ipv bloemkool, om zoete aardappelen te gebruiken!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*