Print

Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlandse

Schaal

Ingredi├źnten

  • 450 gr boerenkool
  • 600 gr bloemkool
  • 1 grote Gelderse rookworst
  • 250 gr (magere) spekblokjes
  • 85 ml jus kant & klaar
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool op een grote snijplank in kleine roosjes. Vul vervolgens een grote pan met water. Voeg eerst de boerenkool toe en dan de bloemkool roosjes en breng aan de kook. Kook de groente ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Bak wanneer de groenten bijna gaar zijn de spekblokjes in een grote koekenpan knapperig. Haal wanneer de groenten gaar zijn de pan van het vuur en laat boven de wasbak uitlekken. Pak nu een aardappelstamper en stamp de groente door elkaar. Roer de spekjes erdoorheen en doe de deksel even op de pan.
  3. Volg de instructies op de verpakking om de rookworst en jus te verwarmen. Snijd de rookworst in kleine plakjes en roer door de pan. Verdeel de boerenkoolstamppot over vier borden en garneer met jus. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorie├źn: 312
  • Vetten: 21,0
  • Koolhydraten: 9,0
  • Eiwitten: 18,9
Copy link