Bounty met pure chocolade

Koolhydraatarme bounty’s

Deze koolhydraatarme kokosrepen bedekt met pure chocolade zijn onweerstaanbaar! Na het vieren van Sint-Maarten hadden wij nog een paar mini bounty’s, snickers en mars reepjes over. Ik heb deze reepjes laten staan en de volgende dag zelf koolhydraatarme bounty’s gemaakt! Deze mini bounty’s zijn makkelijk om te maken en heerlijk om te eten als snack bij een kopje koffie of thee. Ze zijn iets minder zoet dan de originele bounty’s, maar dat maakt ze niet minder lekker. Een mini bounty bevat slechts 2,6 gr koolhydraten! Je kunt deze bounty’s dus ook maken als je streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Deze mini bounty’s kun je bewaren in de koelkast of diepvries. Zelf bewaar ik de mini bouty’s het liefst in de vriezer. Zo heb je altijd iets lekkers in huis. Dit is ideaal als je net bent begonnen met het koolhydraatarm dieet en nog moet afkicken van suiker en koolhydraten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Heb je vragen of feedback? Plaats dan onderaan de pagina een reactie.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bounty met pure chocolade

Koolhydraatarme bounty’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 42 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 130
  • Porties: 10 bounty's 1x
  • Categorie: Dessert, Snack

Ingrediënten

Schaal
  • 100 gr kokosrasp
  • 100 ml volle kokosmelk (blikje of pakje)
  • 30 gr kokosolie, op kamertemperatuur
  • 25 gr erythritol
  • 100 gr pure chocolade, 85% cacao

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de kokosmelk, kokosrasp, kokosolie en erythritol. Kneed met je handen het deeg goed door elkaar en vorm van het deeg 10 reepjes. Plaats de reepjes op een kleine bakplaat bekleed met bakpapier en doe de reepjes minimaal 2 uur in de vriezer.
  2. Vul vervolgens een steelpannetje met een klein beetje water en plaats een hittebestendige kom boven op de steelpan. Voeg de pure chocolade toe aan de kom en laat dit boven een laag vuur zachtjes smelten.
  3. Haal de kokosrepen uit de vriezer en leg ze in de gesmolten chocolade. Gebruik een vork om de repen om te draaien en zo volledig te bedekken met chocolade. Haal de repen dan voorzichtig uit de chocolade en leg ze weer terug op het vel bakpapier. Garneer eventueel met een beetje kokosrasp. Laat de kokosrepen minimaal 30 minuten uitharden. Bewaar de zelfgemaakte bounty’s in de koelkast of vriezer. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini bounty (36 gr)
  • Calorieën: 167
  • Vetten: 16,1
  • Koolhydraten: 2,6
  • Eiwitten: 1,9

69 Reacties

  1. Volgens mij kloppen de koolhydraten hier niet!
    Als er al 25 gram erythritol in zit wat 25 koolhydraten zijn, dan kan 1 stukje nooit 2,6 koolhydraten zijn als de andere producten ook zoals chocolade, kokosmelk en kokosolie koolhydraten bevatten.

    Reageer
    • Hi Samantha,

      We tellen alleen de netto koolhydraten in onze voedingswaarde. Erythritol verlaat het lichaam ongewijzigd en levert geen calorieen en verhoogt ook niet het bloedsuiker. Formeel valt het onder de groep koolhydraten (wettelijk), maar voor je dieet en koolhydraten hoef je ze dus niet mee te tellen.

      Reageer
  2. Makkelijk te maken en heerlijk ’s avonds bij de thee i p v een toetje.






    Reageer
  3. Net weer gemaakt, erg lekker! Makkelijk om te maken en vallen bij iedereen (jong en oud) goed in de smaak!






    Reageer
  4. Ze zijn lekker, maar ik vind de chocolasmaak erg bitter. Hoe kan ik de pure chocola smaak minder bitter maken zoals melkchocola? Kan ik bijvoorbeeld verse slagroom of boter toevoegen?






    Reageer
    • misschien wat erytritol of andere zoetstof bij de gesmolten chocolade toevoegen?

      Reageer
    • Een reep suikervrije melkchocolade gebruiken kan misschien ook, dat ben ik in ieder geval van plan. Hier bij Lowcarbchef heb ik meerdere merken chocoladerepen gezien in puur, melk en wit.

      Reageer
  5. fantastisch en zoooo heerlijk!!






    Reageer
  6. ik maak direct een dubbele hoeveelheid en bewaar ze in een bakje in de vriezer. zo heb ik in de avond ook nog iets bij de koffie. En ze zijn lekkerder dan de normale bounty uit de winkel. Als ze goed hard zijn uit de vriezer pak ik een satéprikker om ze aan te prikken en zo door de chocolade te halen. Met een lepeltje help ik de chocolade een beetje.






    Reageer
  7. Heerlijk recept, ipv erythritol heb ik een klein scheutje teisseire pina colada siroop erdoor gedaan. Ze staan nu in de koeling voor het opstijven en daarna de chocolade. Leuk hoor dank je wel.






    Reageer
    • Janny Burgler

      Gemaakt met de kleinkinderen. Heel goed te doen maar kleintjes vinden de smaak ook behoorlijk bitter. Dit is voor hen aan te passen. Voor liefhebbers van de donkere pure choc. is dit heerlijk.

      Reageer
  8. Zo lekker! Al meerdere malen gemaakt. Vandaag een dubbele portie. Laat ze een hele nacht in de vriezer en doe ze dan pas in de chocolade dip.. 😋






    Reageer
  9. Ik maakte uit deze hoeveelheid 20 kleine ronde bounties op de bodem van een mini muffin vorm. (zonder de erythritol overigens). Heerlijk klein tussendoortje.






    Reageer
  10. maak je dit met kokos olie uit pot
    of met vloeibare kokos olie,hoeveel heb je nodig bij vloeibare olie?

    Reageer
    • Hi Petra,

      Kan allebei! Als je kokosolie hard is kun je het even smelten. De hoeveelheden zijn voor beide soorten hetzelfde.

      Reageer
  11. Mijn man en ik maken ze ook maar voor ons echt elke keer weer een gevecht nu het wat warmer is in huis, vorige week al alles weg moeten gooien want het viel gewoon weer uit elkaar als je de reepjes uit de vriezer haalde, lijkt wel of er iets veranderd is in de kokosolie samenstelling? Zojuist weer een keer geprobeerd en nu in een ijsklontjes bak, hopelijk komt het nu goed…

    Reageer
    • Hallo José,

      Hoe langer je de pasta kneedt, hoe meer het nadien zal uiteenvallen.
      Ik kneed maar even en dan laat ik het 10 minuten rusten, voor ik de bounty’s vorm.
      Het vormen van de bounty’s mag ook niet te lang duren, want door de warmte van je handen verwarmt de kokos olie weer snel en dan gaat het weer mis.
      Na het vormen laat ik de bounty’s 2 uur in de vriezer alvorens de chocolade aan te brengen.
      Ik hoop dat het helpt.






      Reageer
  12. En een gezonde lekkernij met vers geraspte kokosnoot en zonder erytritol 👍😊mmmm. Heb altijd een voorraadje in de vriezer.

    Reageer
  13. Suuuuuuuuuuuuper lekker!!!!






    Reageer
  14. Ik begrijp dit zinnetje niet: « Laat de kokosrepen minimaal 30 minuten uitharden. » Moet dit gewoon in de keuken gebeuren, of in de koelkast of in de diepvries?

    Reageer
    • Hi Nick,

      Nadat je de kokosrepen in de chocolade hebt gedoopt, is de chocolade nog zacht. Je kunt de chocolade laten uitharden op kamer temperatuur of in de koelkast (dan gaat het iets sneller).

      Groet,

      Quint

      Reageer
  15. Heb net de bounty-bonbonnetjes gemaakt,heb ze meteen door cacao (Ik had geen chocolade in huis) gerold en staan nu in vriezer. Kan al verklappen dat ze super lekker zijn!!
    Dankjewel voor dit geweldige recept!!😋






    Reageer
  16. Super 😋
    Wat een verwennerij bij de koffie. Nu een dubbele hoeveelheid gemaakt voor in de vriezer😉






    Reageer
  17. Wow wat lekker weer!
    Een praktische tips hierbij:
    Als je voor het invriezen van de kokos even een cocktail prikkers in de reepjes steekt, kun je de reepjes makkelijk dippen in de chocolade.
    Als de chocola uitgehard is, haal je ze er zo weer uit.
    (Ik en vorken gaan niet samen 🤭)






    Reageer
  18. Heel lekker! Ik had niet genoeg chocolade voor de laatste bounty, maar zonder was hij ook erg lekker!

    Reageer
  19. Nieuwe verslaving. Zijn echt heerlijk.

    Reageer
  20. Dit is nog lekkerder dan de originele bounty.






    Reageer
  21. Top idee! Dankjewel!






    Reageer
  22. Dit is zo superlekker! Ook suikermensen genieten hiervan, dankjewel voor je heerlijke recepten!






    Reageer
  23. Holy moly dit is zo lekker! Er staat nu standaard een bakje met deze bounty-bonbons (zoals wij ze noemen) in de koelkast met een briefje erop “AFBLIJVEN / PAPA”…. 🙂
    Echt hemels lekker! Dankjewel, overigens ook voor vele andere recepten die we reeds hebben geprobeerd. Groetjes!






    Reageer
  24. Heerlijk recept! Hoe lang kun je ze bewaren in de koelkast?






    Reageer
  25. Heel leuk om te maken en lekker makkelijk!
    Heerlijk zijn ze.👍






    Reageer
  26. Francien Van Lijssel

    Super lekker. Zelfs mijn man, die een zoetekauw is, vind ze 😋






    Reageer
  27. Van de week een dubbele portie gemaakt en in vriezer gestoken. En dagelijks nemen we er eentje eruit. Zo lekker, en super gemakkelijk te maken.






    Reageer
  28. Dit is een topper!!! Dank jullie wel voor dit recept.






    Reageer
  29. Gemaakt met stevia ipv erytritol (maakt dat nog verschil?) en de chocolade verdund met wat kokosolie, echt super lekker, dankjewel!!






    Reageer
  30. Dit is gewoon TOP.
    Echt heerlijke bounty’s en zo eenvoudig klaar te maken!
    Bedankt voor dit recept.






    Reageer
  31. Kan je ook Sukrin gebruiken?

    Reageer
  32. Wat een lekker recept. Voldoet aan mijn zoetbehoefte, jammie!






    Reageer
  33. Heerlijk recept! Blij met een tussendoortje. Ben nog een beetje op zoek naar de juiste kokosmelk. Bedankt!






    Reageer
  34. Super lekker

    Reageer
  35. Super lekker zeg
    Ik heb kokosolie gesmolten en door de chocolade gedaan om iets dunner te maken
    Morgen weer maken, mijn moeder en zusje hebben bestelling bij me geplaatst 🤣🤣






    Reageer
  36. Zou je ze ook rechtreeks uit de vriezer kunnen eten? Ik ben namelijk op zoek naar een soort ijsje voor de hete dagen. Groetjes!






    Reageer
    • Hi Maartje,

      Dat kan prima! Misschien handig om dan een stokje in de bounty’s te steken voor het invriezen, zodat je geen vieze handen krijgt bij het eten. Veel succes!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  37. Wauw, dit is echt heerlijk!!! En zo makkelijk. Dank voor dit top recept!
    Groetjes Lianne






    Reageer
  38. Gisteren, gemaakt het was heerlijk!! De rest in de vriezer. Ze zien er niet zo heel mooi uit als die van jullie. Wat een gedoetje met de chocolade. Had helaas geen slagroom in huis om het wat dunner te maken. Neem niet weg dat het een blijvertje is. Echt heel erg lekker!!






    Reageer
  39. Superlekker! Alleen was mijn chocolade te dik en heb ik er wat room aan toegevoegd terwijl mijn pot nog op het vuur stond. Gevolg : gekabbelde chocolade die van mijn bounty’s gleed. Met wat gepruts er toch nog een laagje rond gekregen. Ze zien er niet uit, maar ze zijn superlekker! Beter dan ik had verwacht. Bedankt voor dit recept!👍






    Reageer
  40. Super lekker! Heel blij met dit recept! Doordat ik altijd een chocolaatje nam bij mijn kop thee, vond het heel lastig dit op te geven tot deze heerlijke bounty. Nu kan ik het volhouden veel dank hiervoor!!






    Reageer
  41. Agnes van Daalen-Hengeveld

    Heerlijk! Ik draai kleine balletjes van het kokosmengsel. Ook maak ik 2x de hoeveelheid, dan gebruik ik het hele pakje kokoscreme van 200 ml.
    De kokosolie smelt ik, dan verwerkt het makkelijker.
    Dit verveelt nooit! Heel erg bedankt voor dit recept!

    Reageer
  42. Ik heb de bountys gemaakt erg lekker, alleen een vraagje hoe krijg je het chocolade wat dunner.
    Of welke chocolade is hier geschikt voor

    Reageer
    • Hi Marja,

      Je kunt de chocolade iets dunner krijgen door een klein scheutje slagroom toevoegen aan de gesmolten chocolade. Succes!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  43. Heerlijke snack of dessert. Of een bolletje bij de koffie! Lekkerder dan de echte bounty!






    Reageer
  44. Super lekker, lekker snel klaar. Ideaal voor mijn man met diabetes.






    Reageer
  45. Ze smaken lekker, ga ze zeker nog eens maken






    Reageer
  46. mag je erythritol ook vervangen door vloeibare zoetstof

    Reageer
    • Hi Irma,

      Dat kan zeker. Ik kan alleen niet zeggen door hoeveel vloeibare zoetstof. Ik raad om eerst weinig te gebruiken en om dan het kokosmengsel even te proeven. Dan kun je later altijd meer toevoegen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  47. Misschien een rare vraag, maar zijn ze nou ook glutenvrij? Ja toch, een collega vraagt ernaar en ik begin gewoon te twijfelen
    Ze zijn echt superrrrr lekker!!
    Groetjes Tessa

    Reageer
    • Hi Tessa,

      De bounty’s maak je zonder granen en bevatten dus geen gluten. Wel kunnen sommige ingrediënten sporen van gluten bevatten. Dit kun je terugvinden op de verpakking van de chocolade, kokos etc.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  48. Ik denk niet dat ze de diepvries halen, wat is dit lekker. Ik had ze iets kleiner gemaakt, meer als een kokosbol, echt lekker.






    Reageer
  49. Superlekker! Toprecept en heel vlug klaar.






    Reageer
    • Desiree van der Valk

      Ik heb de bounties ook gemaakt en er gehakte noten doorgedaan. De topping van chocolade heb ik gedaan met getemperde pure chocolade….super !!!

      Reageer
  50. Super recept! Ook mijn niet koolhydraatarme huisgenoten zijn er dol op!!






    Reageer
    • Erg lekker en makkelijk te maken. Niet zo zoet, maar dat maakt het niet minder lekker!






      Reageer
    • Geweldig zijn ze!
      Een voorraadje in de vriezer en elke avond 1…. Wat zijn ze romig ( ik deed er een paar druppels kokosroom extra in)…
      Ik vind deze veel lekkerder dan de orginele!






      Reageer
  51. Top recept! Het is zo makkelijk om te maken, maar inderdaad heel erg lekker als je op een koolhydraatarm dieet zit. Bedankt voor het delen, wij zijn er erg blij mee!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*