Koolhydraatarme bounty's met pure chocolade en kokosrasp.

Koolhydraatarme bounty’s

Deze koolhydraatarme kokosrepen bedekt met pure chocolade zijn onweerstaanbaar! Na het vieren van Sint-Maarten hadden wij nog een paar mini bounty’s, snickers en mars reepjes over. Ik heb deze reepjes laten staan en de volgende dag zelf koolhydraatarme bounty’s gemaakt! Deze mini bounty’s zijn makkelijk om te maken en heerlijk om te eten als snack bij een kopje koffie of thee. Ze zijn iets minder zoet dan de originele bounty’s, maar dat maakt ze niet minder lekker. Een mini bounty bevat slechts 2,6 gr koolhydraten! Je kunt deze bounty’s dus ook maken als je streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Deze mini bounty’s kun je bewaren in de koelkast of diepvries. Zelf bewaar ik de mini bouty’s het liefst in de vriezer. Zo heb je altijd iets lekkers in huis. Dit is ideaal als je net bent begonnen met het koolhydraatarm dieet en nog moet afkicken van suiker en koolhydraten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Heb je vragen of feedback? Plaats dan onderaan de pagina een reactie.

Print
Koolhydraatarme bounty's met pure chocolade en kokosrasp.

Koolhydraatarme bounty’s

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 100
  • Porties: 10 mini bounty's 1x
  • Categorie: Dessert, Snack

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr kokosrasp
  • 100 ml volle kokosmelk (blikje of pakje)
  • 30 gr kokosolie, op kamertemperatuur
  • 25 gr erythritol
  • 100 gr pure chocolade, 85% cacao

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de kokosmelk, kokosrasp, kokosolie en erythritol. Kneed met je handen het deeg goed door elkaar en vorm van het deeg 10 kleine reepjes. Plaats de reepjes op een kleine bakplaat bekleed met bakpapier en doe de reepjes minimaal een uur in de vriezer.
  2. Vul vervolgens een steelpannetje met een klein beetje water en plaats een hittebestendige kom boven op de steelpan. Voeg de pure chocolade toe aan de kom en laat dit boven een laag vuur zachtjes smelten.
  3. Haal de kokosrepen uit de vriezer en leg ze in de gesmolten chocolade. Gebruik een vork om de repen om te draaien en zo volledig te bedekken met chocolade. Haal de repen dan voorzichtig uit de chocolade en leg ze weer terug op het vel bakpapier. Garneer eventueel met een beetje kokosrasp. Laat de kokosrepen minimaal 30 minuten uitharden. Bewaar de zelfgemaakte bounty’s in de koelkast of vriezer. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini bounty (36 gr)
  • Calorieën: 167
  • Vetten: 16,1
  • Koolhydraten: 2,6
  • Eiwitten: 1,9

6 Reacties

  1. Top recept! Het is zo makkelijk om te maken, maar inderdaad heel erg lekker als je op een koolhydraatarm dieet zit. Bedankt voor het delen, wij zijn er erg blij mee!

  2. Super recept! Ook mijn niet koolhydraatarme huisgenoten zijn er dol op!!

  3. Superlekker! Toprecept en heel vlug klaar.

  4. Ik denk niet dat ze de diepvries halen, wat is dit lekker. Ik had ze iets kleiner gemaakt, meer als een kokosbol, echt lekker.

  5. Misschien een rare vraag, maar zijn ze nou ook glutenvrij? Ja toch, een collega vraagt ernaar en ik begin gewoon te twijfelen
    Ze zijn echt superrrrr lekker!!
    Groetjes Tessa

    • Quint Kames

      Hi Tessa,

      De bounty’s maak je zonder granen en bevatten dus geen gluten. Wel kunnen sommige ingrediënten sporen van gluten bevatten. Dit kun je terugvinden op de verpakking van de chocolade, kokos etc.

      Groetjes,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*