Bounty met pure chocolade

Koolhydraatarme bounty’s

Deze koolhydraatarme kokosrepen bedekt met pure chocolade zijn onweerstaanbaar! Na het vieren van Sint-Maarten hadden wij nog een paar mini bounty’s, snickers en mars reepjes over. Ik heb deze reepjes laten staan en de volgende dag zelf koolhydraatarme bounty’s gemaakt! Deze mini bounty’s zijn makkelijk om te maken en heerlijk om te eten als snack bij een kopje koffie of thee. Ze zijn iets minder zoet dan de originele bounty’s, maar dat maakt ze niet minder lekker. Een mini bounty bevat slechts 2,6 gr koolhydraten! Je kunt deze bounty’s dus ook maken als je streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
Deze mini bounty’s kun je bewaren in de koelkast of diepvries. Zelf bewaar ik de mini bouty’s het liefst in de vriezer. Zo heb je altijd iets lekkers in huis. Dit is ideaal als je net bent begonnen met het koolhydraatarm dieet en nog moet afkicken van suiker en koolhydraten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Heb je vragen of feedback? Plaats dan onderaan de pagina een reactie.

Print
Bounty met pure chocolade

Koolhydraatarme bounty’s

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 130
  • Porties: 10 bounty's 1x
  • Categorie: Dessert, Snack

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr kokosrasp
  • 100 ml volle kokosmelk (blikje of pakje)
  • 30 gr kokosolie, op kamertemperatuur
  • 25 gr erythritol
  • 100 gr pure chocolade, 85% cacao

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de kokosmelk, kokosrasp, kokosolie en erythritol. Kneed met je handen het deeg goed door elkaar en vorm van het deeg 10 reepjes. Plaats de reepjes op een kleine bakplaat bekleed met bakpapier en doe de reepjes minimaal 2 uur in de vriezer.
  2. Vul vervolgens een steelpannetje met een klein beetje water en plaats een hittebestendige kom boven op de steelpan. Voeg de pure chocolade toe aan de kom en laat dit boven een laag vuur zachtjes smelten.
  3. Haal de kokosrepen uit de vriezer en leg ze in de gesmolten chocolade. Gebruik een vork om de repen om te draaien en zo volledig te bedekken met chocolade. Haal de repen dan voorzichtig uit de chocolade en leg ze weer terug op het vel bakpapier. Garneer eventueel met een beetje kokosrasp. Laat de kokosrepen minimaal 30 minuten uitharden. Bewaar de zelfgemaakte bounty’s in de koelkast of vriezer. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini bounty (36 gr)
  • Calorieën: 167
  • Vetten: 16,1
  • Koolhydraten: 2,6
  • Eiwitten: 1,9
Deze koolhydraatarme bounty's zijn onweerstaanbaar lekker. Een mini bounty van 35 gr bevat slechts 2,6 gr koolhydraten. Bekijk het recept hier! #koolhydraatarm #keto #bounty #suikervrij

52 Reacties

  1. Top recept! Het is zo makkelijk om te maken, maar inderdaad heel erg lekker als je op een koolhydraatarm dieet zit. Bedankt voor het delen, wij zijn er erg blij mee!

  2. Super recept! Ook mijn niet koolhydraatarme huisgenoten zijn er dol op!!

    • Erg lekker en makkelijk te maken. Niet zo zoet, maar dat maakt het niet minder lekker!

    • Geweldig zijn ze!
      Een voorraadje in de vriezer en elke avond 1…. Wat zijn ze romig ( ik deed er een paar druppels kokosroom extra in)…
      Ik vind deze veel lekkerder dan de orginele!

  3. Superlekker! Toprecept en heel vlug klaar.

    • Desiree van der Valk

      Ik heb de bounties ook gemaakt en er gehakte noten doorgedaan. De topping van chocolade heb ik gedaan met getemperde pure chocolade….super !!!

  4. Ik denk niet dat ze de diepvries halen, wat is dit lekker. Ik had ze iets kleiner gemaakt, meer als een kokosbol, echt lekker.

  5. Misschien een rare vraag, maar zijn ze nou ook glutenvrij? Ja toch, een collega vraagt ernaar en ik begin gewoon te twijfelen
    Ze zijn echt superrrrr lekker!!
    Groetjes Tessa

    • Hi Tessa,

      De bounty’s maak je zonder granen en bevatten dus geen gluten. Wel kunnen sommige ingrediënten sporen van gluten bevatten. Dit kun je terugvinden op de verpakking van de chocolade, kokos etc.

      Groetjes,

      Quint

      • Heerlijk! Ik maak er kleine bonbonnetjes van. Een echte traktatie.

  6. mag je erythritol ook vervangen door vloeibare zoetstof

    • Hi Irma,

      Dat kan zeker. Ik kan alleen niet zeggen door hoeveel vloeibare zoetstof. Ik raad om eerst weinig te gebruiken en om dan het kokosmengsel even te proeven. Dan kun je later altijd meer toevoegen.

      Groetjes,

      Quint

  7. Ze smaken lekker, ga ze zeker nog eens maken

  8. Super lekker, lekker snel klaar. Ideaal voor mijn man met diabetes.

  9. Heerlijke snack of dessert. Of een bolletje bij de koffie! Lekkerder dan de echte bounty!

  10. Ik heb de bountys gemaakt erg lekker, alleen een vraagje hoe krijg je het chocolade wat dunner.
    Of welke chocolade is hier geschikt voor

    • Hi Marja,

      Je kunt de chocolade iets dunner krijgen door een klein scheutje slagroom toevoegen aan de gesmolten chocolade. Succes!

      Groetjes,

      Quint

  11. Agnes van Daalen-Hengeveld

    Heerlijk! Ik draai kleine balletjes van het kokosmengsel. Ook maak ik 2x de hoeveelheid, dan gebruik ik het hele pakje kokoscreme van 200 ml.
    De kokosolie smelt ik, dan verwerkt het makkelijker.
    Dit verveelt nooit! Heel erg bedankt voor dit recept!

  12. Super lekker! Heel blij met dit recept! Doordat ik altijd een chocolaatje nam bij mijn kop thee, vond het heel lastig dit op te geven tot deze heerlijke bounty. Nu kan ik het volhouden veel dank hiervoor!!

  13. Superlekker! Alleen was mijn chocolade te dik en heb ik er wat room aan toegevoegd terwijl mijn pot nog op het vuur stond. Gevolg : gekabbelde chocolade die van mijn bounty’s gleed. Met wat gepruts er toch nog een laagje rond gekregen. Ze zien er niet uit, maar ze zijn superlekker! Beter dan ik had verwacht. Bedankt voor dit recept!👍

  14. Gisteren, gemaakt het was heerlijk!! De rest in de vriezer. Ze zien er niet zo heel mooi uit als die van jullie. Wat een gedoetje met de chocolade. Had helaas geen slagroom in huis om het wat dunner te maken. Neem niet weg dat het een blijvertje is. Echt heel erg lekker!!

  15. Wauw, dit is echt heerlijk!!! En zo makkelijk. Dank voor dit top recept!
    Groetjes Lianne

  16. Zou je ze ook rechtreeks uit de vriezer kunnen eten? Ik ben namelijk op zoek naar een soort ijsje voor de hete dagen. Groetjes!

    • Hi Maartje,

      Dat kan prima! Misschien handig om dan een stokje in de bounty’s te steken voor het invriezen, zodat je geen vieze handen krijgt bij het eten. Veel succes!

      Gr,

      Quint

  17. Super lekker zeg
    Ik heb kokosolie gesmolten en door de chocolade gedaan om iets dunner te maken
    Morgen weer maken, mijn moeder en zusje hebben bestelling bij me geplaatst 🤣🤣

  18. Super lekker

  19. Heerlijk recept! Blij met een tussendoortje. Ben nog een beetje op zoek naar de juiste kokosmelk. Bedankt!

    • Nancy, de pakjes van de Lidl bevallen mij heel goed!

  20. Wat een lekker recept. Voldoet aan mijn zoetbehoefte, jammie!

  21. Kan je ook Sukrin gebruiken?

    • Hi Paul,

      Je kunt erythritol 1 op 1 vervangen met Sukrin. Veel succes!

      Gr,

      Quint

  22. Dit is gewoon TOP.
    Echt heerlijke bounty’s en zo eenvoudig klaar te maken!
    Bedankt voor dit recept.

  23. Gemaakt met stevia ipv erytritol (maakt dat nog verschil?) en de chocolade verdund met wat kokosolie, echt super lekker, dankjewel!!

  24. Dit is een topper!!! Dank jullie wel voor dit recept.

  25. Van de week een dubbele portie gemaakt en in vriezer gestoken. En dagelijks nemen we er eentje eruit. Zo lekker, en super gemakkelijk te maken.

  26. Francien Van Lijssel

    Super lekker. Zelfs mijn man, die een zoetekauw is, vind ze 😋

  27. Heel leuk om te maken en lekker makkelijk!
    Heerlijk zijn ze.👍

  28. Heerlijk recept! Hoe lang kun je ze bewaren in de koelkast?

    • Hi Sandra,

      Bedankt voor het compliment :). Zeker 3 tot 4 dagen!

      Groet,

      Quint

  29. Holy moly dit is zo lekker! Er staat nu standaard een bakje met deze bounty-bonbons (zoals wij ze noemen) in de koelkast met een briefje erop “AFBLIJVEN / PAPA”…. 🙂
    Echt hemels lekker! Dankjewel, overigens ook voor vele andere recepten die we reeds hebben geprobeerd. Groetjes!

  30. Dit is zo superlekker! Ook suikermensen genieten hiervan, dankjewel voor je heerlijke recepten!

  31. Top idee! Dankjewel!

  32. Dit is nog lekkerder dan de originele bounty.

  33. Nieuwe verslaving. Zijn echt heerlijk.

  34. Heel lekker! Ik had niet genoeg chocolade voor de laatste bounty, maar zonder was hij ook erg lekker!

  35. Wow wat lekker weer!
    Een praktische tips hierbij:
    Als je voor het invriezen van de kokos even een cocktail prikkers in de reepjes steekt, kun je de reepjes makkelijk dippen in de chocolade.
    Als de chocola uitgehard is, haal je ze er zo weer uit.
    (Ik en vorken gaan niet samen 🤭)

  36. Super 😋
    Wat een verwennerij bij de koffie. Nu een dubbele hoeveelheid gemaakt voor in de vriezer😉

  37. Heb net de bounty-bonbonnetjes gemaakt,heb ze meteen door cacao (Ik had geen chocolade in huis) gerold en staan nu in vriezer. Kan al verklappen dat ze super lekker zijn!!
    Dankjewel voor dit geweldige recept!!😋

  38. Ik begrijp dit zinnetje niet: « Laat de kokosrepen minimaal 30 minuten uitharden. » Moet dit gewoon in de keuken gebeuren, of in de koelkast of in de diepvries?

    • Hi Nick,

      Nadat je de kokosrepen in de chocolade hebt gedoopt, is de chocolade nog zacht. Je kunt de chocolade laten uitharden op kamer temperatuur of in de koelkast (dan gaat het iets sneller).

      Groet,

      Quint

  39. Suuuuuuuuuuuuper lekker!!!!

  40. En een gezonde lekkernij met vers geraspte kokosnoot en zonder erytritol 👍😊mmmm. Heb altijd een voorraadje in de vriezer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*