Bountytaart met chocolade topping.

Koolhydraatarme bountytaart

Een romige vulling van zoete geraspte kokos met een krokante chocolade laagje eromheen. Ik heb het natuurlijk over de bekende bounty! Eerder maakten we onze eigen koolhydraatarme bounty reepjes. Dit keer hebben we deze heerlijke smaakcombinatie omgetoverd tot een taart met een zachte bodem, romige kokosvulling en een pure chocolade topping!

Bountytaart maken

Deze bountytaart maak je in een kleine springvorm (18 cm), zodat hij mooi hoog wordt. De bodem is gemaakt van amandelmeel en heeft een lekker kokossmaakje door de toevoeging van kokosrasp en kokosolie. De kokosrasp vind je ook terug als smaakmaker in de vulling. Deze bestaat verder uit slagroom en volvette kokosyoghurt.  De vulling wordt gezoet met erythritol poeder, dit lost beter op dan reguliere erythritol. Voeg eerst 50 gram toe, proef even en voeg indien gewenst meer toe voor een zoetere smaak. De topping maakt deze taart helemaal af. We hebben gekozen voor een chocolade ganache, zodat je de taart gemakkelijk kunt aansnijden.

Tips
Zorg ervoor dat je bij iedere hap, een hapje neemt van elk laagje. Zo krijg je de bounty sensatie, maar dan in taartvorm. Romig en zoet met een lekkere zachte koekbodem. De bountytaart kun je na bereiding maximaal 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om de taart per puntje in te vriezen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme taart recepten!

Print
Bountytaart met chocolade topping.

Koolhydraatarme bountytaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 345
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Topping


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een grote kom. Meng de inhoud van de kom met een elektrische mixer tot een egaal beslag.
  2. Bekleed een springvorm van 18 of 20 cm met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en druk met de handen goed aan. Bak de bodem 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken volledig afkoelen.
  3. Week de gelatineblaadjes minimaal 1 minuten in een kom met koud water. Klop ondertussen in een kom 200 ml slagroom, kokosyoghurt, erythritol poedersuiker en vanille extract romig op.
  4. Breng 20 ml slagroom aan de kook. Haal van het vuur en roer de geweekte gelatineblaadjes door de slagroom. Voeg daarna de opgeloste gelatine in slagroom al roerend toe aan het slagroommengsel.
  5. Spatel de kokosrasp door de vulling en schep de vulling de springvorm met afgekoelde bodem. Dek de springvorm af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Verwarm de slagroom voor de topping in een steelpan en voeg daarna de melties toe. Smelt de melties al roerend en zet het vuur uit als alles goed is gesmolten. Schenk de chocolade over de bovenkant van de bountytaart en laat daarna minimaal 30 minuten in de koelkast opstijven.
  7. Snijd de bountytaart in ca. 12 stukken Voeg eventueel wat geraspte witte chocolade en kokosrasp toe als garnering.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 306
  • Vetten: 28,9
  • Koolhydraten: 3,4
  • Vezels: 6,6
  • Eiwitten: 4,7

 

Bountytaart met chocolade topping.

4 Reacties

  1. Vandaag de bountytaart gemaakt met ingrediënten van Steviala. Waanzinnig lekker!

    Reageer
  2. Deze heb ik pas geleden gemaakt en hij was erg lekker!
    Ipv melties heb ik pure chocolade 78% gebruikt.

    Reageer
  3. Waar kan ik de kokosyoghurt kopen?

    Reageer
    • Hi Tanja,

      Dit ligt bij de meeste grote supermarkten in het schap bij de zuivel. Onder eigen merk of het merk Alpro!

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*