Koolhydraatarme broccoli quiche met kaas.

Koolhydraatarme broccoli quiche

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk recept voor een koolhydraatarme broccoli quiche. Deze quiche is lekker om te eten als lunch of makkelijke avondmaaltijd. Deze quiche heeft geen korst. Hierdoor bevat de quiche veel minder koolhydraten dan een traditionele quiche! Verder heb ik het maken van de quiche lekker makkelijk gehouden door niet te veel ingrediënten toe te voegen.

Bereidingstips
Bij het maken van deze broccoli quiche is het belangrijk dat je bereidingswijze goed volgt. Bij het bakken van een quiche is de oventemperatuur erg belangrijk. In dit recept heb ik de quiche 50-60 minuten gebakken op 160 graden. Bij andere quiche recepten wordt de quiche vaak op 180 graden gebakken. Door de quiche op een lagere temperatuur te bakken blijven de eieren lekker romig. Het is mogelijk om ook andere groentes aan de quiche toe te voegen. De ratio ei en groente moet echter hetzelfde blijven voor de perfecte quiche. Dit betekent dat je bij het toevoegen van een andere groente minder broccoli gebruikt.

De broccoli quiche bewaren
Je kunt de quiche na het bakken prima in de koelkast bewaren. Individuele stukjes kun je binnen een minuut opwarmen in de magnetron. De gehele quiche warm je op door het 30 minuten op 160 graden in de oven te doen.

Print
Koolhydraatarme broccoli quiche met kaas.

Koolhydraatarme broccoli quiche

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr broccoliroosjes
  • 250 ml kookroom
  • 140 gr geraspte kaas voor ovengratin
  • 80 ml water
  • 6 grote eieren (L)
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • snufje cayennepeper
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet vervolgens een quichevorm of ovenschaal (23 cm) in met boter en zet deze opzij.
  2. Smelt de ongezouten roomboter in een grote koekenpan en voeg de fijngesneden sjalotten toe. Bak de sjalotten circa. 4-5 minuten. Snijd de broccoliroosjes in kleinere stukken en voeg dit samen met 80 ml water toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Kook de broccoliroosjes ongeveer 4 minuten, totdat het water is verdampt.
  3. Meng ondertussen in een grote kom de eieren, kookroom, nootmuskaat, cayennepeper, zout en peper. Voeg na het koken de broccoliroosjes samen met de sjalotten toe aan de quichevorm en bestrooi de broccoliroosjes met de geraspte kaas. Voeg tenslotte het eimengsel toe en plaats de quichevorm in de oven.
  4. Bak de broccoli quiche circa. 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de quiche na het bakken 10 minuten afkoelen en serveer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 448
  • Vetten: 35,9
  • Koolhydraten: 6,1
  • Eiwitten: 23,3

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*