Koolhydraatarme broodjes met zaden en pitten.

Koolhydraatarme broodjes

Brood is bij velen een groot gemis tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet. Lowcarbchef komt daarom met dit nieuwe recept voor een heerlijk alternatief voor de klassieke bolletjes, zodat je ook tijdens het koolhydraatarm dieet kunt blijven genieten van een krokant broodje. Binnen 1,5 uur zet je deze heerlijke broodjes op tafel en na het proeven van dit broodje wil je niet meer anders. 

Koolhydraatarme bolletjes maken
Deze koolhydraatarme bolletjes zijn onder andere gemaakt van amandelmeel, gebroken lijnzaad, psyllium vezels en ei. Psylliumvezels of ook wel vlozaadvezels genoemd, zijn een onmisbaar ingrediënt in dit recept. De psylliumvezels werken als natuurlijke broodverbeteraar en daardoor geven ze het brood een elastische, niet droge structuur. Psylliumvezels komen voor in vezelvorm en in poedervorm. We raden aan om de vezelvorm te gebruiken omdat dit de beste structuur aan het brood geeft. Daarnaast hebben psylliumvezels ook veel goede eigenschappen met betrekking tot de spijsvertering. Ze stimuleren namelijk de darmwerking en maken de stoelgang soepeler.

Tips
De broodjes kun je versieren met allerlei verschillende zaden en pitten. Denk hierbij aan zonnebloempitten, maanzaad of zoals wij hier doen met sesamzaad en pompoenpitten. De broodjes kun je enkele dagen in een luchtdichte trommel bewaren. Let wel op dat hoe langer je ze bewaart hoe minder lekker ze zijn. Je kunt ze ook invriezen, zo blijven ze langer vers. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere brood recepten.

Print
Koolhydraatarme broodjes met zaden en pitten.

Koolhydraatarme broodjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 6 bolletjes 1x

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng vervolgens de droge ingrediënten in een grote kom goed door elkaar. 
  2. Splits 1 ei, de dooier in een kom en het eiwit in een andere. Voeg de appelazijn, 1 eiwit en 2 hele eieren toe aan het beslag en roer met een mixer goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens het hete water (tegen koken aan) toe aan het beslag en mix met een handmixer ongeveer een minuut goed door elkaar. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  4. Besprenkel je handen met een beetje olijfolie en rol vervolgens van het deeg 6 balletjes. Leg de balletjes op de bakplaat. Klop de overgebleven eidooier los en smeer de broodjes hiermee in. Strooi ten slotte wat sesamzaadjes en pompoenpitten over de broodjes.
  5. Bak de broodjes 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin zijn. Laat na het bakken volledig afkoelen en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje
  • Calorieën: 215
  • Vetten: 17,2
  • Koolhydraten: 0,9
  • Vezels: 9
  • Eiwitten: 9,6
Koolhydraatarme broodjes met zaden en pitten.

2 Reacties

  1. Ik heb ze vandaag weer gemaakt met 5 gram zout. Zo vind ik ze helemaal top.

    Reageer
  2. Heerlijk lekkere bolletjes, deze ga ik vaker maken!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*