Koolhydraatarme broodjes met bagelkruiden.

Koolhydraatarme broodjes 2.0

Na het succes van onze koolhydraatarme broodjes, zijn we terug in de keuken gedoken en hebben we geprobeerd om ze nog lekkerder te maken. Het resultaat? Broodjes met een nóg krokantere buitenkant en een rijkere, hartige smaak. Deze broodjes passen uitstekend bij een hamburger of naast een kom soep. Afgemaakt met ‘everything bagel’ kruiden, krijgen ze net dat beetje extra smaak.

Hoe maak je deze broodjes?

Voor deze nieuwe broodjes (versie 2.0) gebruiken we dezelfde basis als bij de eerste versie, namelijk amandelmeel en grove psylliumvezels. We vervangen echter het gebroken lijnzaad door edelgistvlokken. Dit zijn vlokken gemaakt van gist en hebben een kaasachtige smaak. Deze vlokken geven broodje zijn verfijnde hartige smaak.

Om de broodjes bindend en tegelijkertijd luchtig te maken, voegen we 3 eieren toe aan het mengsel. We kloppen het eiwit op voor extra luchtigheid. Van de drie eierdooiers wordt er één verwerkt in het deeg, terwijl een ander dient om de broodjes mee in te smeren voor het bakken, wat zorgt voor een mooie goudbruine kleur. Je houdt hierdoor één eierdooier over, die je kunt gebruiken voor een ander recept.

Als finishing touch voegen we als topping ‘everything but the bagel’ kruidenmix van Green Gypsy toe. Deze kruiden, een combinatie van diverse zaden, knoflook, ui en andere kruiden, complementeren perfect de smaak van de edelgistvlokken, wat resulteert in een smaakvol broodje.

Tips

Als je geen everything but the bagel kruiden kunt vinden, kun je ze ook zelf combineren door wit sesamzaad, zwart sesamzaad, knoflook, maanzaad, ui, zout en oregano te mengen. Je kunt het ook vervangen door alleen sesamzaad. Deze broodjes hebben een lekker hartig smaakje. Wil je een iets neutraler broodje, maak dan de 1.0 versie van dit recept.

Print
Koolhydraatarme broodjes met bagelkruiden.

Koolhydraatarme broodjes 2.0

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 6 broodjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch, Diner

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Meng in grote kom het amandelmeel, edelgistvlokken, psylliumvezels, bakpoeder, xanthaangom en zout.
  2. Splits de eieren boven 2 kommen (eiwit in een en de dooiers in de andere). Klop de eiwitten vervolgens met een mixer op. Spatel het opgeklopte eiwit door het meel.
  3. Voeg de appelazijn, 1 losgeklopt eidooier en het water toe. Meng voorzichtig en laat 10 minuten rusten.
  4. Schep 6 balletjes van het beslag op een rooster, bekleed met bakpapier. Het beslag is wat plakkerig, dus het helpt om je handen in te smeren met olijfolie.
  5. Klop in een kommetje een eierdooier los met een theelepel water. Smeer de bovenkant van de broodjes hiermee in. Bestrooi de bolletjes vervolgens met everything bagel kruiden of sesamzaad.
  6. Bask de broodjes 60 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven (elke oven is ander, dus het kan korter of langer duren).
  7. Zet de oven uit en laat ze 15 min in de oven zitten. Haal uit de oven en laat ze verder afkoelen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje
  • Calorieën: 191
  • Vetten: 15,2
  • Koolhydraten: 1,5
  • Vezels: 6,8
  • Eiwitten: 8,7
Koolhydraatarme broodjes met bagelkruiden.

2 Reacties

  1. serieus? moeten de broodjes 60 – 75 min. in de oven?

    Reageer
    • Hi Gerrie,

      De broodjes bakken we op een iets lagere temperatuur, zodat de buitenkant niet te donker wordt, maar de binnenkant wel goed gaar. We hebben ze zelf 60 minuten gebakken, maar dit kan iets langer duren, als je oven wat ouder is bijv.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*