Print
Koolhydraatarme broodjes met bagelkruiden.

Koolhydraatarme broodjes 2.0

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 6 broodjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch, Diner

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Meng in grote kom het amandelmeel, edelgistvlokken, psylliumvezels, bakpoeder, xanthaangom en zout.
  2. Splits de eieren boven 2 kommen (eiwit in een en de dooiers in de andere). Klop de eiwitten vervolgens met een mixer op. Spatel het opgeklopte eiwit door het meel.
  3. Voeg de appelazijn, 1 losgeklopt eidooier en het water toe. Meng voorzichtig en laat 10 minuten rusten.
  4. Schep 6 balletjes van het beslag op een rooster, bekleed met bakpapier. Het beslag is wat plakkerig, dus het helpt om je handen in te smeren met olijfolie.
  5. Klop in een kommetje een eierdooier los met een theelepel water. Smeer de bovenkant van de broodjes hiermee in. Bestrooi de bolletjes vervolgens met everything bagel kruiden of sesamzaad.
  6. Bask de broodjes 60 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven (elke oven is ander, dus het kan korter of langer duren).
  7. Zet de oven uit en laat ze 15 min in de oven zitten. Haal uit de oven en laat ze verder afkoelen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 broodje
  • Calorieën: 191
  • Vetten: 15,2
  • Koolhydraten: 1,5
  • Vezels: 6,8
  • Eiwitten: 8,7

22 reviews