Ingrediënten
Schaal
- 150 gr amandelmeel
- 10 gr edelgistvlokken
- 25 gr psylliumvezels, grof
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl xanthaangom
- 1/2 tl zout
- 3 eieren (M)
- 2 el appelazijn
- 210 ml heet water
- 1,5 el everything but the bagel kruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Meng in grote kom het amandelmeel, edelgistvlokken, psylliumvezels, bakpoeder, xanthaangom en zout.
- Splits de eieren boven 2 kommen (eiwit in een en de dooiers in de andere). Klop de eiwitten vervolgens met een mixer op. Spatel het opgeklopte eiwit door het meel.
- Voeg de appelazijn, 1 losgeklopt eidooier en het water toe. Meng voorzichtig en laat 10 minuten rusten.
- Schep 6 balletjes van het beslag op een rooster, bekleed met bakpapier. Het beslag is wat plakkerig, dus het helpt om je handen in te smeren met olijfolie.
- Klop in een kommetje een eierdooier los met een theelepel water. Smeer de bovenkant van de broodjes hiermee in. Bestrooi de bolletjes vervolgens met everything bagel kruiden of sesamzaad.
- Bask de broodjes 60 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven (elke oven is ander, dus het kan korter of langer duren).
- Zet de oven uit en laat ze 15 min in de oven zitten. Haal uit de oven en laat ze verder afkoelen.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 broodje
- Calorieën: 191
- Vetten: 15,2
- Koolhydraten: 1,5
- Vezels: 6,8
- Eiwitten: 8,7