Ingrediënten
Schaal
Koekjes
- 100 gr pure chocolade druppels, suikervrij
- 60 gr roomboter, ongezouten
- 60 ml slagroom (35% vet)
- 1 ei (maat M/L)
- 15 gr Sukrin Gold of erythritol
- 30 gr amandelmeel
- 5 gr cacaopoeder
- 1/2 tl vanille extract
- snufje zout
- optioneel: 30 gr suikervrije chocoladedruppels
Vulling
- 30 gr roomboter
- 90 gr pindakaas (100% puur), iets dikker van structuur
- 10 gr erythritol poeder
Bereidingswijze
- Voorbereiding: verwarm de oven voor op 170°C (boven- en onderwarmte) of 160°C hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Chocolademengsel maken: smelt de boter in een pannetje of magnetron, voeg de fijngehakte chocolade toe, wacht 30 seconden en roer tot een glad geheel. Voeg de slagroom toe en meng goed. Zet apart.
- Beslag maken: klop in een kom het ei met de Sukrin Gold kort los met een garde. Voeg het amandelmeel, cacaopoeder, zout en vanille-extract toe en meng. Voeg vervolgens het chocolademengsel toe en roer tot een egaal beslag (niet overmixen).
- Bakken: schep met een lepel hoopjes beslag (20 stuks) op de bakplaat (of gebruik 2 bakplaten als het niet past). Zorg voor voldoende ruimte tussen elk koekje. Druk eventueel chocoladedruppels bovenop. Bak 9 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna volledig afkoelen op de bakplaat.
- Zet ze de koekjes in de koelkast, zodat ze steviger worden.
- Vulling maken en koekjes vullen: klop de boter met de pindakaas (en optioneel de poedersuiker) luchtig met een garde of handmixer. Besmeer de helft van de koekjes met de vulling en druk er een tweede koekje op. Laat de gevulde koekjes (10 stuks) opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 sandwichkoekje met vulling
- Calorieën: 163
- Vetten: 18,9
- Koolhydraten: 1,5
- Vezels: 1,1
- Eiwitten: 4,1