Monchoutaart met brownie bodem

Koolhydraatarme brownie monchoutaart

Na het succes van onze koolhydraatarme monchoutaart met kersen hebben we nu misschien nog wel lekkerder taartje gemaakt: een koolhydraatarme monchoutaart met brownie bodem en een topping van blauwe bessen. De combinatie van zachte brownie, romige MonChou en frisse blauwe bessen is goud. Deze taart moet je echt proberen!

Brownie monchoutaart maken
Gelukkig is het maken van deze heerlijke monchoutaart niet al te ingewikkeld. De brownie bodem op basis van amandelmeel en cacaopoeder maak je in een handomdraai. De MonChou vulling hoef je alleen even op te kloppen met slagroom en op smaak te brengen. Het is wel belangrijk om goed op te letten met het oplossen van de gelatine. Als het water te koud of te heet is, krijg je stukjes gelatine in je taart. De topping kun je maken met hele blauwe bessen of gepureerde blauwe bessen. Kies je voor de gepureerde variant? Verwarm de bessen dan in het pannetje en laat het water weg.

Tips
De taart hebben we gemaakt in een springvorm van 18 cm. Hoe groter je springvorm hoe lager de taart wordt. Bij het gebruiken van een springvorm van 18 cm haal je ca. 8 puntjes uit de taart. Bij een grotere vorm zijn dit er misschien iets meer. Ik hoop dat jullie de taart lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart recepten.

Print
Monchoutaart met brownie bodem

Koolhydraatarme brownie monchoutaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 120
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 130
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Brownie

Monchou

Topping

  • 100 gr blauwe bessen (evt. gepureerd)
  • 1 gelatine blaadje
  • 100 ml water
  • 25 gr erythritol

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg alle ingredienten voor de browniebodem toe aan een grote kom. Mix dit met een elektrische mixer tot een glad beslag. Bekleed een springvorm (18 tot 20 cm) met bakpapier (bodem en zijkant). Schep vervolgens het brownie beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Bak de bodem 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Laat de bodem na het bakken afkoelen en ga dan aan de slag met de vulling. Week 3 gelatine blaadjes in een kommetje met water. Klop vervolgens de monchou, 200 ml slagroom, erythritol en vanille extract tot een romige vulling.
  3. Schenk de overgebleven slagroom (20 ml) in een pannetje en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit en roer 2 gelatine blaadjes door de warme slagroom. Giet daarna al roerend de opgeloste gelatine door de MonChou vulling. Schep de MonChou vulling nu in de springvorm en zet de vorm even in de koelkast.
  4. Verwarm 100 ml water in een steelpannetje. Voeg de erythritol toe en roer totdat de zoetstof is opgelost. Roer dan het overgebleven gelatine blaadje door het water en zet het vuur uit. Verdeel de blauwe bessen over de taart en schep voorzichtig het water over de bessen, totdat water de bessen een beetje bedekt.
  5. Laat de taart nog even een uurtje opstijven in de koelkast, snijd in 8 stukken en genieten maar! De taart blijft zeker 3 tot 4 dagen goed in de koelkast.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
  • Calorieën: 273
  • Vetten: 25,9
  • Koolhydraten: 3,9
  • Eiwitten: 6,1
Monchoutaart met brownie bodem

18 Reacties

  1. Het is mij niet geheel duidelijk, bij ingrediënten voor Monchou staan 2 gelatine blaadjes, maar bij punt 2 staat 3 blaadjes laten weken in een pannetje met water en daarna 20 ml slagroom koken, vuur uit en dan 2 gelatine blaadjes erdoor roeren. Wat doe ik met de 3 geweekte blaadjes dan?

    Reageer
    • Hi Maria,

      2 blaadjes roer je door de slagroom en het resterende blaadje gebruik je voor de de topping met blauwe bessen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  2. al minstens 10x gemaakt, iedere keer een andere variatie, zo lekker.. ik maak hem met boerderijslagroom die is vetter als die van de supermarkt en ik hoef er geen gelatine in te doen. Ik vries hem altijd in stukken in want als ik dat niet doe is hij met een paar dagen op.. we vinden dan altijd wel een reden om een extra bakje koffie te doen

    Reageer
  3. De taart was smakelijk maar zag er niet heel fraai uit. Weet nog niet of ik hem nogmaals zal maken maar dan hopelijk met betere opstijving.

    Reageer
  4. Lekker taartje, maar ik vind toch teveel zoetstoffen erin moeten. Ik hou van zoet maar niet te. Volgende maak ik minder zoet

    Reageer
  5. heb hem gisteren avond ook gemaakt ga hem van middag proeven mijn man vond hem heerlijk

    Reageer
  6. Heerlijk taartje! Die ga ik meer maken.
    Ik had 40 gr boter genomen na het lezen van het bericht van Imelda.
    Ik heb de bodem in de airfryer gebakken. Mijn airfryer heeft rapid air, dus zonder voorverwarmen. In de springvorm op 175 gr – 20 minuten.
    Iedereen vond hem heerlijk!

    Reageer
  7. Hallo,
    Ik wil heel graag deze taart maken. ‘Probleem’ is dat ik in zweden woon en ze hier geen monchou kennen. (Tenminste niet in de supermarkten waar ik de boodschappen doe) Kan ik de monchou vervangen door een roomkaas of mascarpone?

    Reageer
    • Hi Agheeth,

      Je kunt ook volvette roomkaas nemen. Kies voor de variant met het meeste vet, dan komt het goed.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  8. Hoi,
    Vandaag gemaakt heerlijk, als ik de bodem met speculaas kruiden wil maken hoeveel moet ik daar dan in doen. Lekker voor de wintermaanden. Wordt ook wel eens Sinterklaas taart genoemd. Maar deze maak ik vaker.

    Reageer
    • Hi Renate,

      Wat een leuk idee! Ik adviseer om 1 tot 3 el speculaaskruiden te gebruiken.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  9. Onwijs lekkere taart, gemaakt met Candarel Green. De hoeveelheid zwarte bessen wel verdubbeld. Dit wordt een blijvertje!

    Reageer
  10. Vrij snel gemaakt en een super lekker resultaat. En het ziet er prachtig uit!

    Reageer
  11. Hij is te lekker echt een aanrader

    Reageer
  12. Hoi,
    Vanmorgen gemaakt en vanmiddag gegeten. Lekker receptje en zeker voor herhaling vatbaar alleen mijn brownie bodem mag wat smeuïger dus misschien zal ik de volgende keer iets meer boter toevoegen 🎂

    Reageer
    • Vraagje: 200 ml slagroom en 20 ml slagroom (monchou gedeelte)?

      Reageer
      • Hi Jacqueline,

        Je gebruikt de 200 ml slagroom voor de vulling en 20 ml slagroom om de gelatine in op te lossen. Je hebt dus 220 ml nodig in totaal.

        Groetjes,

        Quint

        Reageer
        • Dank je wel Quint.
          Langs deze weg mijn complimenten voor de vele heerlijke recepten. Elke een feestje!

          Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*