Heerlijke koolhydraatarme brownies met frisse aardbeien.

Koolhydraatarme brownies

Een makkelijk te maken koolhydraatarme snack recept!

Probeer eens deze heerlijke koolhydraatarme brownies. Deze brownies bevatten weinig koolhydraten en zijn erg lekker als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Bij het maken van de brownies heb ik gebruik gemaakt van Steviala kristal sweet zoetstof. Dit is een zoetstof op basis van steviolglycosiden en erythritol. De combinatie van deze twee natuurlijke zoetstoffen zorgt voor een smaak die erg dichtbij die van tafelsuiker komt. Wanneer je alleen stevia gebruikt, krijg je al snel een bittere nasmaak in je baksels. Bij de Steviala kristal sweet is dit niet het geval! Je kunt de brownies na het bakken enkele dagen bewaren in de koelkast of voor een langere tijd in de vriezer. hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Benodigdheden:
Amandelmeel
Steviala kristal sweet

Print
Heerlijke koolhydraatarme brownies met frisse aardbeien.

Koolhydraatarme brownies

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 16 brownies 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 230 gr roomkaas
  • 4 el boter
  • 115 gr ongezoete pure chocolade
  • 85 gr amandelmeel
  • 35 gr Steviala kristal sweet
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter en roomkaas in een grote kom. Voeg de stevia kristal sweet zoetstof en de eieren toe en klop nog eens goed. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie boven een pannetje met kokend water en laat dit na het smelten kort afkoelen.
  2. Voeg nu de gesmolten ongezoete chocolade, amandelmeel en het bakpoeder toe aan het beslag. Klop dit goed door elkaar en voeg dan de vanille toe. Verspreid het beslag in een ingevette bakblik (20×20). Bak op 180 graden voor 20-25 minuten. Laat de brownies na het bakken afkoelen en snijd dan in 16 porties.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brownie
  • Calorieën: 172
  • Vetten: 16,0
  • Koolhydraten: 5,0
  • Eiwitten: 4,0

9 Reacties

  1. Hoi hoe kun je de brouwnie het beste bewaren, zodat het lang houdbaar is?
    En hoe lang is deze dan houdbaar?

    Gr

    • Quint Kames

      Beste Shereen,

      Ik vries de brownies zelf in. Je kunt ze dan minimaal een aantal weken bewaren!

      Groet,

      Quint

  2. Ik wil dit recept vanavond maken, maar moet ik eerst de chocolade smelten ? Het lijkt me iedergeval heerlijk!

    Liefs.

    • Quint Kames

      Hi Iris,

      Je hebt helemaal gelijk, de chocolade moet je eerst smelten. Ik heb het aangepast in het recept!

      Groetjes,

      Quint

  3. ze zien er echt heerlijk uit! Die wil ik maken, maar hoe kom ik aan die ongezoete chocoladechips?
    Natuurlijk ken ik wel de repen, maar die moet je dan zelf snijden/hakken maar op jouw foto staan chips. Waar kan ik die krijgen?

    • Quint Kames

      Hi Miranda,

      Dank voor je reactie. Suikervrije chocolate chips zijn helaas niet verkrijgbaar in Nederland. Ik heb zelf een suikervrije chocolade reep in stukjes gehakt!

      Gr,

      Quint

  4. Hoi! Ik ga dit recept zeker maken! De vanille, gebruik je daar vanille stokjes voor of iets anders ofzo?

    • Quint Kames

      Hi Laura,

      Je kunt vanille aroma uit een flesje gebruiken of een echt vanillestokje.

      Groetjes,

      Quint

  5. Ik heb de brownies gemaakt en vindt ze super lekker. Dank u voor dit heerlijke recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*