Heerlijke koolhydraatarme brownies met frisse aardbeien.

Koolhydraatarme brownies

Een makkelijk te maken koolhydraatarme snack recept!

Probeer eens deze heerlijke koolhydraatarme brownies. Deze brownies bevatten weinig koolhydraten en zijn erg lekker als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Bij het maken van de brownies heb ik gebruik gemaakt van Steviala kristal sweet zoetstof. Dit is een zoetstof op basis van steviolglycosiden en erythritol. De combinatie van deze twee natuurlijke zoetstoffen zorgt voor een smaak die erg dichtbij die van tafelsuiker komt. Wanneer je alleen stevia gebruikt, krijg je al snel een bittere nasmaak in je baksels. Bij de Steviala kristal sweet is dit niet het geval! Je kunt de brownies na het bakken enkele dagen bewaren in de koelkast of voor een langere tijd in de vriezer. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme brownie recepten.

Benodigdheden:
Amandelmeel
Steviala kristal sweet

Print
Heerlijke koolhydraatarme brownies met frisse aardbeien.

Koolhydraatarme brownies

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 16 brownies 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 230 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr extra pure chocolade (85% cacao)
  • 85 gr amandelmeel
  • 35 gr Steviala Kristal Sweet
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Klop de zachte boter en roomkaas in een grote kom. Voeg de Steviala Kristal Sweet zoetstof en de eieren toe en klop nog eens goed. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie boven een pannetje met kokend water en laat dit na het smelten kort afkoelen.
  2. Voeg nu de gesmolten pure chocolade, amandelmeel en het bakpoeder toe aan het beslag. Klop dit goed door elkaar en voeg tijdens het kloppen de vanille aroma toe. Verspreid het beslag in een ingevette bakblik (20×20).
  3. Bak de brownies 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownies na het bakken afkoelen en snijd dan in 16 stukjes.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brownie (1/16)
  • Calorieën: 129
  • Vetten: 11,6
  • Koolhydraten: 2,1
  • Eiwitten: 3,4
Deze koolhydraatarme brownies zijn erg lekker als snack bij een kopje koffie of thee. Je kunt de brownies na het bakken enkele dagen in de koelkast bewaren. #koolhydraatarm #recepten #brownies #snacks

19 Reacties

  1. Hoi hoe kun je de brouwnie het beste bewaren, zodat het lang houdbaar is?
    En hoe lang is deze dan houdbaar?

    Gr

    • Beste Shereen,

      Ik vries de brownies zelf in. Je kunt ze dan minimaal een aantal weken bewaren!

      Groet,

      Quint

  2. Ik wil dit recept vanavond maken, maar moet ik eerst de chocolade smelten ? Het lijkt me iedergeval heerlijk!

    Liefs.

    • Hi Iris,

      Je hebt helemaal gelijk, de chocolade moet je eerst smelten. Ik heb het aangepast in het recept!

      Groetjes,

      Quint

    • Hoi,

      Welke roomkaas gebruik je?
      Groetjes

      • Hi Annelies,

        Ik gebruik zelf altijd Philadelphia naturel, maar je kunt ook roomkaas of zuivelspread van het huismerk gebruiken!

        Gr,

        Quint

  3. ze zien er echt heerlijk uit! Die wil ik maken, maar hoe kom ik aan die ongezoete chocoladechips?
    Natuurlijk ken ik wel de repen, maar die moet je dan zelf snijden/hakken maar op jouw foto staan chips. Waar kan ik die krijgen?

    • Hi Miranda,

      Dank voor je reactie. Suikervrije chocolate chips zijn helaas niet verkrijgbaar in Nederland. Ik heb zelf een suikervrije chocolade reep in stukjes gehakt!

      Gr,

      Quint

  4. Hoi! Ik ga dit recept zeker maken! De vanille, gebruik je daar vanille stokjes voor of iets anders ofzo?

    • Hi Laura,

      Je kunt vanille aroma uit een flesje gebruiken of een echt vanillestokje.

      Groetjes,

      Quint

  5. Ik heb de brownies gemaakt en vindt ze super lekker. Dank u voor dit heerlijke recept!

  6. Beetje chocoladesaus extra erdoor gedaan (kha), slagroomtoefje erop met een framboos, lekker hoor!

  7. Susie de Keizer

    Hi Quint. Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten. Deze is ook weer top.

  8. Vandaag gemaakt! Heerlijk van genoten!

  9. Als ik de kristal sweet wil vervangen door erythritol, hoeveel gram heb ik dan nodig?

  10. Ziet er heerlijk uit.
    Kun je ipv de 100 gr extra pure chocolade ,cacao poeder gebruiken ? Ook 100 gr dan ?
    En ipv de steviala alleen erythritol gebruiken ?

    • Hi Barbara,

      Ik raad niet aan om de chocolade door cacaopoeder te vervangen. Je kunt wel de Steviala door erythritol vervangen. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

  11. Echt zalig! Heb al hoop baksels geprobeerd maar deze staat met stip op nr 1!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*