Burritos gevuld met pittig gehakt

Koolhydraatarme burritos met gehakt

Op zoek naar een avondmaaltijd met een beetje pit? Dan zit je met deze koolhydraatarme burritos met pittig gehakt zeker goed! Ze zien er feestelijk uit en smaken super goed. De burritos hebben we gemaakt met koolhydraatarme wraps en gevuld met pittig gehakt en lekker veel groente. Hierdoor bevat een portie van 2 gevulde burritos slechts 7,8 gr koolhydraten. Een ideale koolhydraatarme avondmaaltijd!

Koolhydraatarme burritos maken.
Deze koolhydraatarme burritos hebben we gemaakt met tortilla wraps van Atkins. Deze wraps bevatten slechts 4 gr koolhydraten per stuk en zijn verkrijgbaar in onze webwinkel. We hebben gekozen om de burritos mooi te presenteren als gevulde puntjes. Dit hebben we gedaan door de wraps doormidden te snijden en daarna op te rollen tot puntjes. Vervolgens bak je de puntjes af, zodat ze hun vorm behouden. Zo maak je het eten van deze burritos niet alleen lekkerder, maar ook leuker. De vulling is lekker pittig door de chilipoeder en cayennepeper. Mocht je niet van pittig eten houden, doe je hier wat minder van door het gehakt mengsel.

Tips
Met dit recept maak je burritos voor ca. 3 tot 4 personen. Je kunt de avondmaaltijd compleet maken door er een lekkere frisse salade bij te serveren, Verder kun je dit basisrecept naar wens aanpassen. Zo kun je ook kip gebruiken i.p.v. gehakt of bijvoorbeeld een vegetarisch alternatief. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Burritos gevuld met pittig gehakt

Koolhydraatarme burritos met gehakt

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Burrito

  • 4 koolhydraatarme wraps
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gr rundergehakt
  • 100 gr champignons
  • 100 gr rode paprika
  • 150 gr tomatenblokjes
  • 1 el olijfolie

Kruidenmix

  • 2 tl Garlic heaven of knoflookpoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • zout en peper naar smaak

Topping

  • 30 gr geraspte mozzarella
  • 1 avocado
  • 4 cherrytomaten
  • 2 el zure room
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Snijd de wraps doormidden en rol deze op tot puntjes. Plaats de puntjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd vervolgens de ui in ringen, de champignons in kleine stukjes en de paprika in blokjes. Voeg de olijfolie toe en aan een grote pan en bak de groente gaar. Pers de knoflook fijn en voeg dit ook toe aan de pan.
  3. Voeg tijdens het bakken de kruiden toe aan de pan en bak dit alroerend mee. Schep dan het gehakt in de pan en bak dit gaar. Tot slot voeg je de tomatenblokjes toe en laat je het geheel minimaal 5 minuten sudderen boven een middelhoog vuur.
  4. Schep het gehaktmengsel in de tortilla puntjes, Leg de gevulde puntjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi de puntjes met geraspte mozzarella. Bak de puntjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Maak ondertussen avocadopuree door de avocado en tomaten in blokjes te snijden. Voeg dit doe aan een kom en breng op smaak met zout en peper. Gebruik een staafmixer om de puree te vormen.
  6. Haal daarna de bakplaat uit de oven. Leg de tortillapuntjes op een bord. Serveer met wat sla, zure room en avocado puree. Ook lekker om de restjes de volgende dag koud als lunch te eten.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (2 puntjes)
  • Calorieën: 441
  • Vetten: 30,2
  • Koolhydraten: 7,8
  • Vezels: 12,1
  • Eiwitten: 25,3
Burritos gevuld met pittig gehakt

13 Reacties

  1. Al een tijd fan van de recepten op deze pagina. Dit recept had ik nog niet gemaakt. De tip van het keukenpapier gebruikt waardoor de pintje perfect te vullen waren. Deze gaan we zeker nog eens maken!

    Reageer
  2. Na de reacties hier gelezen te hebben over de moeilijkheden met het vullen van de puntjes, had ik er een prop keukenpapier in gestopt voor het afbakken. Dat werkte goed en de puntjes zijn mooi open gebleven in de oven.

    Afgezien daarvan is het geen gerecht dat ik opnieuw ga maken.

    Reageer
  3. Heerlijk! De wraps worden super krokant als je ze van tevoren in de oven doet.. heeft wat weg van taco’s.

    Reageer
  4. Wij vonden het geen succes 🙁 Voor 4 personen gemaakt maar was niet voldoende. De wraps opgerold in de oven gedaan maar we kregen ze niet meer opengevouwen. Jammer.

    Reageer
  5. Super lekker! Met de low carbchef tortilla gemaakt. Smullen was het!

    Reageer
  6. Voor de tortilla puntje heb ik een lange sateprikker door gesneden en deze door de wrap geprikt. Dan blijft hij mooi open in de oven. Bovendien is het vullen met de prikker er nog in veel makkelijker!

    Reageer
  7. Delicious dinner! Only minus: the wraps did not stay open while baking, it was very hard to spoon the filling inside. Maybe next time could try putting aluminiumfoil- balls inside the wrap so it stays open?

    Reageer
  8. Lekker gerecht. Alleen bleven de wrappuntjes niet goed open bij 1e keer bakken dus de puntjes vullen was wel een uitdaging daarna. Iemand een tip daarvoor?

    Reageer
  9. Heerlijk gegeten vanavond!

    Reageer
  10. Heerlijk, heeft goed gesmaakt.

    Reageer
  11. Kun je in plaats van Garlic Heaven ook gewone knoflookpoeder gebruiken?

    Reageer
  12. Het is super lekker
    Goed bedacht
    Wij maken het vaker

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*