Cakerol met aardbeien en slagroom.

Koolhydraatarme cakerol met aardbeien

Het is weer tijd voor een heerlijk bakrecept! Eentje die iedereen wel kent. Met dit recept maak jij zelf een mooie koolhydraatarme cakerol met aardbeien. Een cakerol klinkt misschien ingewikkeld, maar de stappen zijn simpel en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Een plakje cakerol is super lekker om te serveren als snack of dessert bij een kopje koffie of thee!

Cakerol maken
Het is belangrijk om de aardbeienjam als eerst te maken. Deze heeft namelijk tijd nodig om af te koelen. De cake van de cakerol zelf is met minder dan 15 minuutjes gemaakt. Daarna kort afkoelen en je kunt al beginnen met vullen van de cakerol. De vulling is een lichtgezoete slagroomvulling. Zo heb je een lekkere contrast van smaken. Een vanillecake met aardbeienjam en romige vulling. Het oprollen van de cakerol doe je met de handen. Even strak oprollen, inpakken in vershoudfolie, koelen in de koelkast en klaar is je cakerol!

Tips
Wij hebben de cakerol gevuld met zelfgemaakte aardbeienjam. Je kunt de cake echter ook vullen met andere vruchten. Probeer de cakerol bijvoorbeeld eens met onze frambozen chiajam. De cakerol blijft zeker 3 tot 4 dagen goed in de koelkast. Je kunt de cake ook langer bewaren door de plakjes in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
Cakerol met aardbeien en slagroom.

Koolhydraatarme cakerol met aardbeien

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 50
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 13 plakjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cakerol

Aardbeienjam

  • 200 gr aardbeien
  • 2 el water
  • 1/4 tl citroensap
  • 10 gr erythritol
  • 1 gelatine blaadje

Slagroom vulling

  • 150 gr slagroom
  • 100 gr MonChou roomkaas
  • 20 gr erythritol

Topping (optioneel)

  • 50 gr suikervrije witte chocolade
  • 50 gr suikervrije melkchocolade
  • 1/2 tl vanille extract

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Aardbeienjam. Week het gelatineblaadje 10 minuten in koud water. Vervolgens voeg de aardbeien, water, citroensap en erythritol toe aan een steelpan. Zet dit op het vuur en laat het ca 5 minuten al roerend koken. Daarna knijp je het gelatineblaadje uit en voeg dit al roerend toe tot het gesmolten is. Gebruik daarna een vork om de aardbeien tot de gewenste dikte te drukken. Schep de aardbeienjam in een schaaltje en laat afkoelen.
  2. Cakerol. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Vervolgens leg je een bakplaat (40×40 cm) klaar met een stuk bakpapier. Splits 2 eieren. Voeg vervolgens de eiwitten met de erythritol toe aan een grote mengkom. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer en zet opzij.
  3. Pak nu een nieuwe kom en voeg hier de overige 2 eieren, eidooiers, vanille extract, amandelmeel en bakpoeder aan toe. Meng dit met een garde tot een glad beslag. Daarna spatel je dit luchtig door de eiwitten. Schep het beslag op het bakpapier. Verspreid dit gelijkmatig uit, ca 1 cm dik en bak 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Slagroomvulling. Maak tijdens het bakken alvast de slagroomvulling. Voeg hiervoor de slagroom, monchou roomkaas en erythritol toe aan een kom en klop dit met een elektrische mixer tot een romig geheel.
  5. Cakerol. Haal de cake na het bakken uit de oven. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht. Pak nu de cake en draai deze om op het vel bakpapier. Verwijder het bovenste vel en smeer de cake in met de aardbeienjam en vervolgens ook de slagroomvulling. Rol de cake nu strak op met de handen en pak de rol in met vershoudfolie. Plaats in de koelkast en laat minimaal 30  minuten opstijven.
  6. Topping. Smelt de chocolade au-bain-marie in een hitte bestendige kom boven een steelpannetje met water. Verdeel de chocolade met een lepeltje over de cakerol. Snijd de cakerol in ca. 13 plakjes. Bewaar de cakerol in de koelkast of per plakje in de vriezer. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/13) zonder chocolade
  • Calorieën: 114
  • Vetten: 10,1
  • Koolhydraten: 1,6
  • Eiwitten: 3,5
Cakerol met aardbeien en slagroom.

24 Reacties

  1. Wat een heerlijk recept!
    Het prettige van dit recept vind ik dat je de amandelmeel niet zo proeft. Echt genieten!!

    Reageer
  2. Superlekker, ik kan er haast niet afblijven 🙂

    Reageer
  3. Echt een heerlijke cakerol! Mijn collega’s die niet lowcarb eten vinden hem ook heerlijk!! Dus zojuist 1 gemaakt om mee naar het werk te nemen😋

    Reageer
  4. Lisette v toorn

    Heerlijk heerlijk heerlijk….kan niet anders zeggen. Zou net als wat al meer mensen zeggen, een extra gelatineblaadje door de jam doen en ik heb de cake meteen besmeerd en opgerold. Misschien had ik beter eerst de cake af laten koelen, want nu door de warmte werd de vulling zacht en met het oprollen liep dat eruit. Ga m zeker vaker maken het is een echte aanrader

    Reageer
  5. Ik was een beetje sceptisch, bang dat de rol erg naar eieren zou smaken. Maar dat is echt niet zo. Inderdaad zoals iedereen al schrijft, erg lekker. De jam maakte ik de avond van te voren. De rol zelf is dan zo gemaakt de dag er na. Wel heb ik wat meer zoetstof toegevoegd.

    Reageer
  6. Een verrukkelijke aardbeiencake. Een groot succes. Ik heb in de jam een extra blaadje gelatine gedaan.

    Reageer
  7. Dit is echt overheerlijk ! We hebben er met heel het gezin echt van genoten. Een echt aanrader 😋😋😋

    Reageer
  8. Ik heb de cakerol gisteren gemaakt. Vond het wel veel werk, maar het resultaat is echt verbluffend lekker! De zelfgemaakte jam bleef wat dun, de volgende keer doe ik er 2 gelatineblaadje door. Ik heb de helft in de vriezer gedaan, ben benieuwd of ze dan nog net zo lekker zijn.

    Reageer
  9. Heerlijk, makkelijk te maken.
    Ik heb het frambozenjam recept van jullie gebruikt.

    Reageer
  10. Heerlijk en snel gemaakt! Ik heb céréal aardbeienjam gebruikt ipv de eigengemaakte variant. De chocolade heb ik weggelaten, ipv daarvan als decoratie een schepje erythritol door de keukenmachine tot een poedersuiker gemalen en die eroverheen. Enorm succes!!!

    Reageer
  11. Super lekker! Vandaag gemaakt met frambozen. Het ziet er zo feestelijk uit. Je kunt het ook nog glutenvrij noemen😊👍.

    Reageer
  12. Ik heb hem vandaag gemaakt en net geproefd, hij is echt ontzettend lekker. Ik heb wel de chocolade weggelaten. Echt voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  13. Cora de Visser

    Fris en zo lekker!!!

    Reageer
  14. Geen woorden voor…..HEEEEERLIJKKKK!!!! Chappeau!

    Reageer
  15. Erg lekker, ook de rest van de familie is fan. Ik maak de jam niet zelf maar heb kant en klaar keto-friendly bosvruchten jam van goodgood gebruikt. 1e keer te strak opgerold, dan zat er meer vulling buiten de cake, maar gewoon losjes oprollen en dan het bakpapier om de rol laten zitten werkt ook prima en blijft de vulling ook beter in laagjes ertussen

    Reageer
  16. Ann uyttersprot

    Wauw!!! Deze is echt lekker, zalig genieten zonder zondigen.

    Reageer
  17. Vorige week gemaakt! Super lekker weer 🙂

    Reageer
  18. In het verhaaltje staat vanille extract maar dit staat niet bij de ingrediënten. Hoeveel moet ik gebruiken? Ik ga de cake rol zaterdag maken dus ben heel benieuwd!!

    Reageer
    • Hi Mariska,

      Mijn excuses u heeft helemaal gelijk. Het staat er nu bij, 1 tl voor de cakerol.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  19. Wat ziet dit er lekker uit!
    Kan je de aardbei ook vervangen voor framboos?

    Reageer
  20. Super lekker! 😍

    Reageer
  21. Cakerol ligt nu in de koeling, ik had echter wel veel vulling over

    Reageer
  22. Heerlijk! Gemaakt met de chiazaadjam! Leuk om te maken en daarna als beloning een stukje opeten!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*