Cakerol met blauwe bessen vulling.

Koolhydraatarme cakerol met blauwe bessen

Deze koolhydraatarme cakerol met blauwe bessen is een gegarandeerd succes op een feestje of andere speciale gelegenheid. Hij ziet er super feestelijk uit en smaakt ook nog eens erg goed! We kwamen op het idee om deze cakerol te maken na het succes van onze chocolade cakerol en cakerol met aardbeien. Mocht je en koolhydraatarme cakerol willen maken, dan kun je nu kiezen uit 3 varianten.

Blauwe bessen cakerol maken
Het basis deeg van deze cakerol blijft hetzelfde als die van de chocolade en aardbeien cakerol. Een zacht deeg gemaakt van amandelmeel en ei met een klein beetje citroen erbij. De vulling maakt deze cakerol speciaal. Door verse blauwe bessen kort te koken en daarna te mengen met slagroom en mascarpone krijgt de vulling een mooie blauwe kleur. De topping van erythritol poeder, slagroom en citroensap maakt de cakerol helemaal af. Deze is op kamertemperatuur vloeibaar, maar wordt in de koelkast harder.

Tips:
De frosting hebben we met slagroom gemaakt. Dit maakt het lekker romig en meer vloeibaar. Je kunt eventueel ook water gebruiken als je een frosting wilt die harder wordt in de koelkast. Geen fan van frosting? Je kunt deze ook helemaal weglaten en de cakerol versieren met witte of melkchocolade. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Cakerol met blauwe bessen vulling.

Koolhydraatarme cakerol met blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 60
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Snack

Ingrediënten

Schaal

Cakerol

Vulling

  • 2 gelatineblaadjes
  • 150 gr blauwe bessen
  • 40 gr erythritol
  • 2 tl citroensap
  • 100 ml slagroom
  • 125 gr mascarpone

Topping (optioneel)


Bereidingswijze

  1. Cakerol. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat (40×40 cm) met bakpapier en zet deze opzij. Splits 2 eieren boven twee kommen. Het eiwit een kom en het eigeel in de andere.
  2. Voeg de erythritol toe aan de kom met het eiwit en klop dit met een elektrische mixer stijf. Voeg 2 eieren, het amandelmeel, vanille extract, citroenrasp en bakpoeder toe aan de kom met de dooiers. Meng dit met een garde of mixer tot een glad beslag.
  3. Spatel het amandelmeelmengsel voorzichtig door het opgeklopte eiwit, totdat alles is gemengd. Schep het beslag op de bakplaat bekleed met een vel bakpapier. Spreid het gelijkmatig uit, tot ca. 1 cm dik en bak het deeg 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Vulling. Voeg de gelatineblaadjes toe aan een kom met koud water en laat de blaadjes minimaal 10 minuten weken. Voeg de verse blauwe bessen, erythritol en citroensap aan een steelpannetje en breng aan de kook. Kook door totdat de blauwe bessen zacht zijn en uit elkaar vallen.
  5. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine door de bessen, totdat de gelatine is opgelost. Giet het mengsel door een zeef, zodat je een vloeistof zonder klontjes overhoudt. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Klop nu met een elektrische mixer de slagroom en mascarpone stijf. Roer de afgekoelde blauwe bessen puree door de slagroom, totdat het goed is gemengd.
  7. Cakerol. Haal de cake na het bakken uit de oven. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht. Pak nu de cake en draai deze om op het vel bakpapier. Laat de cake een paar minuten afkoelen, tot hij nog net een beetje warm is.
  8. Verwijder het bovenste vel en smeer de cake in met de vulling. Rol de cake nu strak op met de handen en pak de rol in met huishoudfolie. Plaats in de koelkast en laat minimaal 30 minuten opstijven.
  9. Topping. Voeg de ery-poeder, citroensap en slagroom toe aan een schaaltje. Roer dit goed door. Mocht het nog te dik zijn, voeg je er nog een beetje slagroom bij. Mocht het te dun worden, voeg je er nog wat ery-poeder bij. Ga door tot je een schenkbare, maar stevige frosting hebt. Verdeel over de cakerol. Zet nog even in de koelkast en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
  • Calorieën: 135
  • Vetten: 12,1
  • Koolhydraten: 2,2
  • Eiwitten: 3,9

 

Cakerol met blauwe bessen vulling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*