Koolhydraatarme cannelloni.

Koolhydraatarme cannelloni

Cannelloni met spinazie en ricotta is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Cannelloni, Italiaans voor grote pijpen, is een pastasoort gemaakt van durumtarwe en heeft de vorm van dikke buisjes. Voor deze koolhydraatarme versie gebruiken we courgette. De courgette cannelloni vullen we met een heerlijke spinazie-ricottavulling.

Courgette, de ultieme pastavervanger

In onze recepten gebruiken we vaker courgette als vervanging van pasta. Zo kun je er gemakkelijker slierten van maken of (lasagne)plakken van snijden. Voor de cannelloni snijden we de courgette in dunne plakken. De courgetteplakken vullen we met de spinazie-ricottavulling. Schep een lepel op het begin van de plak courgette en smeer wat vulling tot het einde van de plak uit. Door de hele plak in te smeren, blijft de courgette plak goed dicht en heb je daarbij extra veel vulling.

De spinazie-ricottavulling maken we van spinazie, ricotta, Parmezaanse kaas en citroensap. De spinazie moet eerst goed gestoofd worden zodat de spinazie helemaal geslonken is. De tomatensaus maken we van tomatenpartjes uit blik. Samen met de knoflook, ui en verse kruiden krijgt de saus een Italiaans tintje. De cannelloni is natuurlijk niet af zonder nog een extra beetje kaas. De mozzarella komt als laatste over de tomatensaus en geeft een heerlijk gesmolten laagje kaas.

Tips

De pijnboompitten geven de cannelloni een finishing touch. Let goed op dat je ongeroosterde pijnboompitten gebruikt. De pijnboompitten rooster je namelijk in de oven. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme pasta recepten.

Print
Koolhydraatarme cannelloni.

Koolhydraatarme cannelloni

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr verse spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 el + 1 tl citroensap
  • 400 gr tomaten of tomatenblokjes uit blik
  • 10 gr verse basilicum
  • 1 takje rozemarijn
  • 125 gr ricotta
  • 15 gr geraspte Parmezaanse kaas (vulling)
  • 1 bol mozzarella
  • 15 gr pijnboompitten, ongeroosterd
  • 15 gr geraspte Parmezaanse kaas (garnering)
  • zout en peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf lange plakken van de courgette. Snipper vervolgens de ui en snijd de knoflook fijn. Zet opzij. Hak de spinazie grof.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el olijfolie toe en roerbak de spinazie samen met wat zout en nootmuskaat totdat de spinazie helemaal geslonken is. Schep de spinazie over in een mengkom.
  3. Verwarm in dezelfde pan opnieuw een el olijfolie en fruit de ui. Voeg de knoflook, citroensap en tomaten uit blik toe. Roer door en voeg de rozemarijn en basilicumblaadjes toe. Laat 15 minuten sudderen.
  4. Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 200 graden. Pers het vocht met je handen uit de spinazie in de kom en snijd de spinazie fijn. Voeg de spinazie weer toe aan het vocht. Roer de ricotta er doorheen. Voeg ook de Parmezaanse kaas en 1 tl citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de pan met de tomatensaus van het vuur. Verwijder de rozemarijn en schep de tomatensaus over in een ovenschaal.
  6. Smeer de plakjes courgette in met het ricotta-mengsel. Rol de plakjes op en leg elke gevulde rolletje rechtop in de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes en bedek de tomatensaus met mozzarella. Bestrooi de cannelloni met de pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas
  7. Bak de cannelloni 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken over 2 borden en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 559
  • Vetten: 38,7
  • Koolhydraten: 17,4
  • Vezels: 3,3
  • Eiwitten: 31,8
Koolhydraatarme cannelloni.

6 Reacties

  1. Heerlijk recept! ik had best veel plakjes van 1 courgette, dus heb het mengsel tussen 2 plakjes gedaan en daarna opgerold. Toen had ik alsnog 9 rolletjes in de ovenschaal.
    Dit maak ik zeker vaker!

    Reageer
  2. Was super lekker! de totale tijd klopte alleen niet helemaal, en we waren nog met z’n 2en ook – ik denk zeker wel een uur bezig geweest met snijden, in de pan, rolletjes maken. Voor de rest top 🙂

    Reageer
  3. Dit gerecht is zeker voor herhaling vatbaar! Ongelofelijk lekker

    Reageer
  4. Heel erg lekker!

    Reageer
  5. Judith jacobs

    was heerlijk, 👍

    Reageer
  6. Was erg lekker

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*