Carrot muffins met frosting.

Koolhydraatarme carrot cake muffins

Het is zondag en dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuw bakrecept. Dit keer hebben we heerlijke koolhydraatarme carrot cake muffins gemaakt. Deze muffins of cupcakes zijn een handig alternatief voor een volledige worteltaart. Je hebt maakt namelijk kleine porties die je gemakkelijk kan bewaren in de koelkast of vriezer.

Koolhydraatarme carrot cake maken
De basis voor deze carrot cake cupcakes is amandelmeel, roomkaas, boter, eieren en wortel. De wortelcupcakes zijn wat minder zoet als dat je gewend zou zijn van andere cupcakes. Proef daarom altijd even het beslag. Voeg meer erythritol toe voor een zoetere muffin. Verder hebben we muffins gekruid met de pumpkin spice kruiden van Green Gypsy spices. Je kunt dit uiteraard ook vervangen voor koek & speculaaskruiden. De topping is een botercrème met roomkaas. . De boter wordt samen met de fijngemalen erythritol voor zeker 8 minuten opgeklopt. Hierdoor wordt de boter heerlijk romig en verdubbelt het bijna in hoeveelheid. Daarna spatel je kort de MonChou erdoorheen. Je kunt ook kiezen voor normale roomkaas. Je hebt dan wel de kans dat het wat minder luchtig is, omdat normale roomkaas wat waterig is ten opzichte van MonChou.

Tips
De cupcakes zijn ca. 3 dagen houdbaar in de koelkast. Je kunt ze ook zonder topping invriezen als je ze langer wilt bewaren. Je kunt de erythritol zelf fijnmalen in een blender of een kant-en-klaar poeder gebruiken, zoals Good Good Icing. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
Carrot muffins met frosting.

Koolhydraatarme carrot cake muffins

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 8 cupcakes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cupcakes

Topping

  • 75 gr MonChou roomkaas, kamertemperatuur
  • 50 gr roomboter, kamertemperatuur
  • 30 tot 40 gr erythritol, fijngemalen
  • 8 walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg de eieren samen met de roomkaas en gesmolten boter toe aan een grote kom. Klop vervolgens de inhoud met een elektrische mixer tot een luchtig beslag.
  2. Voeg tijdens het kloppen de amandelmeel, erythritol, pumpkin spice en bakpoeder toe. Spatel tot slot de geraspte wortel door het beslag. Verdeel het beslag over 8 cupcake vormpjes (papier of vaste vorm)
  3. Bak de cupcakes ca. 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat cakejes daarna buiten de oven volledig afkoelen. Ga ondertussen aan de slag met de topping.
  4. Voeg voor de topping de roomboter en fijgemalen erythritol aan een mengkom. Klop dit met een vaste of elektrische mixer minimaal 8 minuten romig op. Voeg daarna ook de monchou toe en spatel dit door de creme.
  5. Spatel de crème in een spuitzak. Spuit nu toefjes op de cupcakes. Je kunt de crème op verdelen of je doet er een dunner laagje op. Maak af met een walnoot op ieder toefje. Zet daarna in de koelkast voor minimaal 15 minuten en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 cupcake
  • Calorieën: 250
  • Vetten: 23,8
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 6,5
Carrot muffins met frosting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*