Print
Carrot muffins met frosting.

Koolhydraatarme carrot cake muffins

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 8 cupcakes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cupcakes

Topping

  • 75 gr MonChou roomkaas, kamertemperatuur
  • 50 gr roomboter, kamertemperatuur
  • 30 tot 40 gr erythritol, fijngemalen
  • 8 walnoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg de eieren samen met de roomkaas en gesmolten boter toe aan een grote kom. Klop vervolgens de inhoud met een elektrische mixer tot een luchtig beslag.
  2. Voeg tijdens het kloppen de amandelmeel, erythritol, pumpkin spice en bakpoeder toe. Spatel tot slot de geraspte wortel door het beslag. Verdeel het beslag over 8 cupcake vormpjes (papier of vaste vorm)
  3. Bak de cupcakes ca. 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat cakejes daarna buiten de oven volledig afkoelen. Ga ondertussen aan de slag met de topping.
  4. Voeg voor de topping de roomboter en fijgemalen erythritol aan een mengkom. Klop dit met een vaste of elektrische mixer minimaal 8 minuten romig op. Voeg daarna ook de monchou toe en spatel dit door de creme.
  5. Spatel de crème in een spuitzak. Spuit nu toefjes op de cupcakes. Je kunt de crème op verdelen of je doet er een dunner laagje op. Maak af met een walnoot op ieder toefje. Zet daarna in de koelkast voor minimaal 15 minuten en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 cupcake
  • Calorieën: 250
  • Vetten: 23,8
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 6,5
Copy link