Print
Koolhydraatarme carrot cake smoothie.

Koolhydraatarme carrot cake smoothie

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

Smoothie

  • 90 gr bloemkool, gekookt en bevroren
  • 75 gr wortel
  • halve peer
  • 1/2 el kaneel
  • 100 ml kokosmelk, 17% vet
  • 75 tot 125 ml water
  • 1 portie vanille eiwitpoeder, gezoet of ongezoet
  • 1 tot 2 tl erythritol (als je ongezoet eiwitpoeder gebruikt)
  • 4 walnoten

Topping

  • 4 walnoten
  • 1 tl wortelrasp
  • 1 tl kokosmelk

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Haal de gekookte bloemkool uit de vriezer en doe samen met de stukjes wortel en peer in een keukenmachine. Mix een paar keer.
  2. Voeg de kaneel, kokosmelk en het water toe. Mix nogmaals en voeg dan de eiwitpoeder en eventueel wat zoetstof toe. Meng net zo lang tot er een glad, egaal mengsel ontstaat. Voeg als laatste de walnoten toe en mix nog kort.
  3. Schenk over in een kom of beker en garneer met walnoten, wortelrasp en kokosmelk.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 506
  • Vetten: 32,1
  • Koolhydraten: 20,6
  • Vezels: 9,6
  • Eiwitten: 29,1

22 reviews