Koolhydraatarme kaaswafels met roomkaas.

Koolhydraatarme chaffle wafels

De nieuwste hype onder volgers van het koolhydraatarm dieet: chaffle wafels! Dit recept voor koolhydraatarme wafels is super populair op Instagram, Facebook en Reddit en dat is niet zonder reden. Chaffle kaaswafels zijn makkelijk om te maken en een heerlijk alternatief voor brood. De chaffles maak je met drie ingrediënten: mozzarella, ei en amandelmeel. De wafels hebben een neutrale smaak. Hierdoor is het mogelijk om met dit recept zowel hartige als zoete wafels maken.

Hartige wafels
Hartige variant chaffle wafels maak je met het onderstaande recept. Je kunt eventueel knoflookpoeder, zout, peper en Italiaanse kruiden toevoegen om de hartige smaak te versterken. De mozzarella heeft van alle kaassoorten de meest neutrale smaak. Wil je een wafel met een sterkere kaassmaak? Gebruik dan cheddar of Goudse kaas in plaats van mozzarella.

Zoete wafels
Zoete chaffle wafels maak je door een beetje vanilla aroma, kaneel en zoetstof toe te voegen aan het onderstaande recept. Het klinkt misschien niet zo lekker om met kaas en ei een zoete wafel te maken, maar het tegendeel is waar. De combinatie van zoet en hartig in dit recept is juist erg lekker. Het doet me denken aan een pannenkoek met kaas, spek en stroop.

Bereidingstips:
Bij het maken van de wafels is het belangrijk dat je het wafelijzer op een hoge stand eerst goed opwarmt. Vervolgens strooi je een beetje geraspte kaas het ijzer en voeg je het beslag toe. Ten slotte bestrooi je de bovenkant van het beslag weer met een beetje geraspte kaas. Hierdoor krijgt de wafel een lekker krokant korstje. Met dit recept maak je 1 grote wafel of 2 mini wafels. Je kunt de wafels gebruiken als vervanger brood en eten als lunch of ontbijt met eitje en kipfilet.

Print
Koolhydraatarme kaaswafels met roomkaas.

Koolhydraatarme chaffle wafels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 grote wafel 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 60 gr geraspte mozzarella
  • 1 el amandelmeel
  • 1 ei (M of L)
  • boter of kokosolie om in te vetten
  • 20 gr geraspte kaas (mozzarella of Goudse)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm het wafelijzer en vet deze in met een beetje boter of kokosolie.
  2. Meng ondertussen in een kom de 60 gr geraspte mozzarella, amandelmeel en het ei.
  3. Strooi een klein beetje geraspte kaas (mozzarella of Goudse) op het wafelijzer en voeg dan het beslag toe. Strooi vervolgens op de bovenkant van de wafel wat geraspte kaas en sluit het wafelijzer. Bak de kaaswafel circa. 6-8 minuten in het wafelijzer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 grote wafel
  • Calorieën: 336
  • Vetten: 25,2
  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitten: 24,0

26 Reacties

  1. Heerlijk!
    Gisteren de hartige versie gemaakt en gegeten met een gebakken eitje.
    Vandaag de overige 2 met plakje ham en kaas terug in het wafelijzer gedaan.
    Het was smullen!!

    Reageer
  2. Superlekker!! Bij AH een mini wafelijzer gekocht en meteen een chaffle sandwich ham-kaas gemaakt, heeeerlijk!! De volgende keer een zoete variant proberen.

    Reageer
  3. een wafelijzertje aangeschaft van de week. Gister wafeltje met ei en kaas gemaakt, had nog geen meel. Ging perfect. Vanmorgen 2 zoete wafeltjes met een topping van wat roomkaas/gy en blauwe bessen…een aanrader. Voor mij en mijn man beide 1, dat is genoeg.

    Reageer
  4. Net voor het eerst mijn wafelijzertje getest met dit recept. Voor mijn kleine wafelijzertje is 1 lading genoeg voor wel 3 tot 4 wafeltjes denk ik. Heerlijk met een klein likje (vegan) heksenkaas en zalm! Maar ook zo heerlijk met pittige kaas.

    Reageer
  5. Vandaag de hartige versie gemaakt, heerlijk met een gekookt eitje!

    Reageer
  6. Heerlijk recept, heb speciaal hiervoor een wafel ijzertje gekocht, ik ben fan!

    Reageer
  7. Dit recept had ik al een tijd geleden uitgeprint maar nog nooit gemaakt. Vanmorgen als ontbijt gegeten. Super lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Had 2 kleine wafels gemaakt. Had er aan 1 genoeg gehad, maar omdat het zo lekker is allebei opgegeten. Volgende keer ga ik het als lunch eten. Bedankt voor dit recept

    Reageer
  8. Heb net een chaffel wafelijzer gekocht ,ga dit proberen

    Reageer
  9. Lekker en makkelijk, helaas bij de AH geen geraspte Mozzarella beschikbaar maar met Gouda als hartige waffel ook erg lekker!

    Reageer
  10. Ja, een blijvertje. Zowel hartig als zoet. Je kan er veel kanten mee uit.

    Reageer
  11. Vandaag voor het eerst gemaakt en ik ben fan!!
    Zo lekker het smaakt naar een ouderwetse kaastosti, maar dan zonder de koolhydraten.
    Ik ga nu met meerdere ingrediënten en kruiden experimenteren.

    Reageer
  12. Echt heerlijk. Ik was wat argwanend vanwege de kaas, en dan het zoet maar het is heel makkelijk te maken én zo klaar.
    Wel vind ik het aan de dikke kant, 2 wafels van kunnen maken.

    Reageer
  13. Wat een heerlijke wafels.
    Heb er 2 wafels van kunnen maken en belegd met kaas. Dit is prima voor de lunch.
    Deze ga ik vaker maken.

    Reageer
  14. Wat een heerlijke wafels !!! Zeker een blijver.

    Reageer
  15. Zowel als kaaswafel als suikerwafel heerlijk!
    De toevoeging van kaneel en vanilledruppels maakt het om af te likken!

    Reageer
  16. Ik maak er soms een croque van. Ik beleg een wafel met sneetje kaas en ham,leg er een wafel op en stop ze opnieuw tussen mijn wafelijzer. Lekker!

    Reageer
  17. Jaap Bouwmeester

    Helemaal Top. Dank je wel!

    Reageer
  18. Net in de nieuwe wafelmaker gemaakt. Heerlijk. Volgende keer de zoete variant. Bedankt voor het recept!!!

    Reageer
  19. Wat een heerlijke wafel dit blijft een favoriet.

    Reageer
  20. Zalig!!!! Lekker met klodder aardbeienjam erop.

    Reageer
  21. Hoort het beslag zo dik? Ik heb er nog een eitje bij gedaan.
    Ben benieuwd of het lukt. Het wafelijzer staat op te warmen 😃😋

    Reageer
  22. Dit was echt heerlijk!! Makkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen als lunch.

    Reageer
  23. Ideaal ontbijt voor ter vervanging van een boterham met kaas! Zowel koud als warm erg lekker. Wel zwaar op de maag…dus 2 kleine wafels gemaakt, 1 voor ontbijt en 1 als snack.

    Reageer
  24. Net uitgeprobeerd! Was echt heerlijk! Die gaan we vaker maken.

    Reageer
  25. Dit is echt een top recept! Ik ben een brood liefhebber in de ochtend en dit is echt een geniale vervanger. Zelf experimenteer ik met kruiden en soms wat kleine blokjes ham en dat maakt de Chaffle zeer veelzijdig.

    Ik snap de hype om de Chaffle wel!

    Thanks Low Carb Chef!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*