Koolhydraatarme kaaswafels met roomkaas.

Koolhydraatarme chaffle wafels

De nieuwste hype onder volgers van het koolhydraatarm dieet: chaffle wafels! Dit recept voor koolhydraatarme wafels is super populair op Instagram, Facebook en Reddit en dat is niet zonder reden. Chaffle kaaswafels zijn makkelijk om te maken en een heerlijk alternatief voor brood. De chaffles maak je met drie ingrediënten: mozzarella, ei en amandelmeel. De wafels hebben een neutrale smaak. Hierdoor is het mogelijk om met dit recept zowel hartige als zoete wafels maken.

Hartige wafels
Hartige variant chaffle wafels maak je met het onderstaande recept. Je kunt eventueel knoflookpoeder, zout, peper en Italiaanse kruiden toevoegen om de hartige smaak te versterken. De mozzarella heeft van alle kaassoorten de meest neutrale smaak. Wil je een wafel met een sterkere kaassmaak? Gebruik dan cheddar of Goudse kaas in plaats van mozzarella.

Zoete wafels
Zoete chaffle wafels maak je door een beetje vanilla aroma, kaneel en zoetstof toe te voegen aan het onderstaande recept. Het klinkt misschien niet zo lekker om met kaas en ei een zoete wafel te maken, maar het tegendeel is waar. De combinatie van zoet en hartig in dit recept is juist erg lekker. Het doet me denken aan een pannenkoek met kaas, spek en stroop.

Bereidingstips:
Bij het maken van de wafels is het belangrijk dat je het wafelijzer op een hoge stand eerst goed opwarmt. Vervolgens strooi je een beetje geraspte kaas het ijzer en voeg je het beslag toe. Ten slotte bestrooi je de bovenkant van het beslag weer met een beetje geraspte kaas. Hierdoor krijgt de wafel een lekker krokant korstje. Met dit recept maak je 1 grote wafel of 2 mini wafels. Je kunt de wafels gebruiken als vervanger brood en eten als lunch of ontbijt met eitje en kipfilet.

Print
Koolhydraatarme kaaswafels met roomkaas.

Koolhydraatarme chaffle wafels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 grote wafel 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 60 gr geraspte mozzarella
  • 1 el amandelmeel
  • 1 ei (M of L)
  • boter of kokosolie om in te vetten
  • 20 gr geraspte kaas (mozzarella of Goudse)

Bereidingswijze

  1. Verwarm het wafelijzer en vet deze in met een beetje boter of kokosolie.
  2. Meng ondertussen in een kom de 60 gr geraspte mozzarella, amandelmeel en het ei.
  3. Strooi een klein beetje geraspte kaas (mozzarella of Goudse) op het wafelijzer en voeg dan het beslag toe. Strooi vervolgens op de bovenkant van de wafel wat geraspte kaas en sluit het wafelijzer. Bak de kaaswafel circa. 6-8 minuten in het wafelijzer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 grote wafel
  • Calorieën: 336
  • Vetten: 25,2
  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitten: 24,0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*