Cheesecake mousse met vers fruit.

Koolhydraatarme cheesecake mousse

Het is weer tijd voor een lekker koolhydraatarm dessert! Dit keer heb ik een heerlijke koolhydraatarme cheesecake mousse gemaakt. De basis voor deze mousse is opgeklopte slagroom en roomkaas. De slagroom maakt de mousse lekker luchtig en de roomkaas geeft het een heerlijke cheesecake smaak. Verder hebben we verse aardbeien en blauwe bessen toegevoegd voor een fris smaakje. Met dit recept kun je ongeveer vier dessertglazen vullen met cheesecake mousse. Een dessertglas met mousse bevat dan slechts 8,4 gr netto koolhydraten. De koolhydraten komen voornamelijk van het fruit. Dus als je de hoeveelheid koolhydraten verder wilt verlagen raad ik aan om de aardbeien en bessen weg te laten.

Tips:
Deze luchtige en frisse cheesecake mousse is ideaal om te serveren als snack of dessert op een warme zomerdag. Je kunt dit basisrecept naar wens aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een light variant roomkaas gebruiken om de hoeveelheid kcal per portie omlaag te brengen en meer of minder fruit toevoegen. Je kunt de mousse na bereiding een dag in de koelkast bewaren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook ons recept voor koolhydraatarme chocolademousse.

Print
Cheesecake mousse met vers fruit.

Koolhydraatarme cheesecake mousse

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 80
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 4 dessertglazen 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr roomkaas (Philadelphia), zacht
  • 250 ml slagroom, 35% vet
  • 50 gr Sukrin poedersuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 tl limoenrasp
  • 200 gr aardbeien
  • 30 gr blauwe bessen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Voeg de zachte roomkaas (kamertemperatuur) samen met de vanille aroma, limoensap en Sukrin poedersuiker toe aan een grote kom. Klop de roomkaas luchtig met een elektrische mixer en zet de kom in de koelkast.
  2. Pak nu de koude slagroom uit de koelkast en voeg dit toe aan een grote kom. Klop de slagroom met een elektrische mixer stijf. Klop niet te lang door, want dan kan er boter ontstaan en dit is onomkeerbaar.
  3. Haal de kom met de roomkaas uit de koelkast en spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door de roomkaas. Maak vervolgens de aardbeien schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  4. Schep de cheesecake mousse in een spuitzak en spuit een laagje mousse in de dessertglazen. Doe hier vervolgens een paar plakjes aardbeien bovenop. Herhaal dit totdat de mousse op is en alle glazen zijn gevuld.
  5. Zet de dessertglazen in de koelkast en laat het minimaal een uur opstijven. Garneer de cheesecake mousse met de blauwe bessen en eventueel een blaadje verse munt. Serveer en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 dessertglas (1/4)
  • Calorieën: 395
  • Vetten: 37,6
  • Koolhydraten: 8,4
  • Eiwitten: 6,0
Cheesecake mousse met vers fruit.

8 Reacties

  1. Zo lekker dat ik mij schuldig voel, omdat ik altijd op de calorieën heb gelet met WW.

    Reageer
  2. Zo klaar en heerlijk luchtig,omdat ik geen vers fruit voorhanden had heb ik cocktail fruit uit blik laten uitlekken,fijn gesneden en toegevoegd en wij hebben er echt van genoten.

    Reageer
  3. Het vult behoorlijk, kan ook wel voor 5 personen. Wij kregen het bijna niet op maar het was zoooooo lekker. De nasmaak blijft lekker.

    Reageer
  4. Gauw klaar en lekker. Bij gebrek aan limoenrasp citroenrasp erdoor gedaan. Lekker fris .

    Reageer
  5. HEERLIJK!! En direct was ik al aan het experimenteren met andere soorten fruit, niet perse kH arm, maar ik wilde mijn “fruitrestjes” ergens in verwerken en toen kwam ik dit recept tegen. Echt een aanrader en super simpel om te maken!

    Reageer
  6. Heerlijk. We hebben net met zn alle genoten van dit heerlijke toetje. Dank je wel.

    Reageer
  7. Beste,

    De koolhydraten in de gerechten die genoemd worden, zijn dat netto koolhydraten?

    Mvg,

    Lisa

    Reageer
    • Hi Lisa,

      De koolhydraten die wij vermelden in de voedingswaarden zijn altijd de netto koolhydraten (koolhydraten – polyolen).

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*